Autor Tema: ... brzinski sa jutuba  (Posjeta: 3391 vremena)

Offline Željezni_Domi

• Veteran foruma
    • Moje fotografije željeznice, vagona i tako dalje.
... brzinski sa jutuba
« Odgovori #15 u: 14.12.2021. - 20:19 »
Kako izgleda unutrašnjost putničkog vagona od albanskih željeznica ---- HSH
&list=LL&index=5&ab_channel=wotnochips
MAV

Offline thomcro

• Veteran foruma
... brzinski sa jutuba
« Odgovori #16 u: 14.12.2021. - 20:39 »
... za lokalnu liniju je super, ima više stajaćih mjesta a ima i policu za se naslonit i pivce trgnut  :haha:

Offline Željezni_Domi

• Veteran foruma
... brzinski sa jutuba
« Odgovori #17 u: 09.02.2022. - 20:35 »
Kako Smart fino odere Shelby Mustnaga.  :haha:
MAV

Offline Željezni_Domi

• Veteran foruma
... brzinski sa jutuba
« Odgovori #18 u: 04.05.2022. - 19:38 »
Jedan jako zanimljiv sastav teretnog vlaka u Sloveniji.
Lokomotiva zakačena između teretnih vagona.
&list=LL&index=14&ab_channel=363001
MAV

Offline thomcro

• Veteran foruma
... brzinski sa jutuba
« Odgovori #19 u: 05.05.2022. - 09:51 »
... Lokomotiva zakačena između teretnih vagona.
... meni to izgleda ko da su spojene dvije (a moguće i tri) kompozicije u jednu ali kad smo već kod takvih sastava evo još jednog ali ovaj je od OBBa ...

Nije ovo nikakva iznimka jer sam već viđao na jutubetu ovakve (i slične) kompozicije. I slovenci znaju uvrstiti više lokomotiva u teretnu kompoziciju s time da je samo prva vozna (ostale imaju spuštene pantografe i čak mislim da nisu ni zaposjednute). Razlog? Zašto plaćati dodatnu trasu za jednu lokomkotivu kad ih se more spojiti 3-4 u jednu kompoziciju i platiti samo jednu trasu. Samo naši lumeni na hažeju plaćaju trasu za jednu lokomotivu koja ide strojno od točke A do točke B umjesto da ih se uvrsti u kakvu kompoziju i da se plati samo jedna trasa.

Offline thomcro

• Veteran foruma
... brzinski sa jutuba
« Odgovori #20 u: 05.05.2022. - 13:58 »
Ovo više ni normalno, ovaj Pućo nas je skroz izludil  :haha:, našal sam na netu nekakovu reklamu za DeLongi makinjetu za kafe pa san si dal truda i pretražil jutubet da vidim kako to dela aš je cena boli glava (u Santa Domenki je na ackiju 5600, inače je 6700 kuna) i evo kako to čudo dela, zgjeda, ča sve more i nemore ...

Danas više nemoreš ni obično kafe popit bez tablete. jedino imam dve zamerke: 1.) sam moraš metnut šalicu pod maknijetu i 2.) kad makinjeta napravi sve šta se od nje očekuje moraš sam donest kafe u votelj, neće DeLongi to napravit.

Za ti šoldi je bolje kupit kakovu karampanu (ka još vozi) i vozit se na kafe do prve lokalne birtije  :haha:

Offline Laurus97

• Administrator
  • Veteran foruma
... brzinski sa jutuba
« Odgovori #21 u: 08.07.2022. - 16:13 »

Željeznica je bolest ili ljubav,
od nje se ne može obraniti,
kada te jednom privuku željezničke tračnice,
od njih se više nikad ne možeš maknuti.
:pamet:

Offline thomcro

• Veteran foruma
... brzinski sa jutuba
« Odgovori #22 u: 22.02.2023. - 12:46 »
... nije baš brzinski (muvi traje skoro pol ure) ali preporučujem pogledati kontrolirani kaos u kuhinji ...

Offline Laurus97

• Administrator
  • Veteran foruma
... brzinski sa jutuba
« Odgovori #23 u: 24.04.2023. - 23:16 »

Željeznica je bolest ili ljubav,
od nje se ne može obraniti,
kada te jednom privuku željezničke tračnice,
od njih se više nikad ne možeš maknuti.
:pamet:

Offline thomcro

• Veteran foruma
... brzinski sa jutuba
« Odgovori #24 u: 25.04.2023. - 08:13 »
... nemogu se sad sjetiti gdje, negdje sam čitao da su ove pokretne štenge zajebane do neba za napraviti. Ne ono sa strane nego same štenge jer ako za mrkić fališ dimenzije i shape nema nišod pokretanja jer se neće preklapati. Ili prevedeno na HR: sve mora biti točno u mikron napravljeno da bi štenge išle gore dole. To se mora na milimetar poklapati ne samo u gornjem djelu nego i dole, ono gdje se nevide. U tom donjem, 'nevidljivom', djelu djelovi su sasvim drugačije posložene. Čak mislim da i sam nagib mora biti pod točno određenim kutom.

Ovome koji je radio ovaj model kapa do poda, ja se nebi to usudio raditi.

Evo i muvija kako funkcioniraju pokretne štenge ...

Offline thomcro

• Veteran foruma
... brzinski sa jutuba
« Odgovori #25 u: 15.09.2023. - 21:26 »
... otkrio lika danas (seka ga preporučila jer ga prati na fejsu ali ja ga našao i na jutubetu)  ...

kanal
www.youtube.com/@conmollicaosenza/videos

jedan od muvisa

Lik dela samo sengviće ali ne obične i bezlične (obratite pažnju na sve detalje: kako reže kruh/peciva/ljepinje, koje sastojke stavlja nutra ...)!!!

Offline Željezni_Domi

• Veteran foruma
... brzinski sa jutuba
« Odgovori #26 u: 05.01.2024. - 23:43 »
Trajektna luka Mukran u Sassnitzu na otoku Rügen obale između Rostocka i Szczezina, nažalost više groblje 'otpada'....
Ima sveg i svačega, s obzirom da je na njemačkom, preporučujem na titlove na engleskom.
&ab_channel=TheTraintv
MAV

Offline thomcro

• Veteran foruma
... brzinski sa jutuba
« Odgovori #27 u: 06.01.2024. - 00:07 »
... Domi, odličan video  :palac_gore:

Najviše mi je žao što DB otpisuje 155tice jer su mi baš super tako velike (koliko sam skužio to su nabrijane BR143 i obje su naslijeđene iz Istočne Njemačke)

Offline Željezni_Domi

• Veteran foruma
... brzinski sa jutuba
« Odgovori #28 u: 06.01.2024. - 19:41 »
Thomcro, slažem se, mislim da je DB imao zbilja krasne, pa čak i čudne lokomotive ako ne čak i vagone, osobno su mi njihovi putnički najdraži po shemi bojanja!  :srecko:

Nažalost Deutsche Bahn  je od 1999 do 2010 imao rigorozne godine zbog kontroverznog programa MORA C kojeg je osnovao bivši šef DB-a Mehdorn, sve rasprodao, rezao, ne održavao naveliko, prema RAIL-LOGISTIKu sa zeljeznice neta u skojim surađujem mi je sve rekao ma da mu prvo nisam povjerovao kad mi je napisao tipa: Al Tdsova ima samo nekih manje od 100 komada kao i mnoge Hbillnsove, i druge mlađe vagone, ja još pomislil i pitah ga kako može relativno mlad vagon odmah pod nož, pogotovo mlađi Hbbills 310 od AdTranza , Hirrs, prvo pomislil da čovjek lupa praznu slamu, al kad mi je objasnio kakve je štete počinio na DB-u, ostao sam u šoku.

Firmama raskidao ugovore, počupao skretnice, otprilike 1.500 firmi je izvađeno skretnica, a navodno 500 njih se spasili preko suda. Prema nekim saznanjima, on je sve to organizirao u noći da izvadi, dok djeca spavaju za škole, vlakolovci također. Ujutro dogura manevra par vagona kad ono nema skretnica i onda bude frka firme i DB-a kam je skretnicama nestala, nemožemo tovariti, tko je maznuo skretnicu!???

Henkel je jedna od firmi u okolici Nordlingena koji su se borili protiv njega, nakon par godina dobili na sudu i DB je bio prisiljen vratiti skretnicu koju je on izvadio 2001 godine.

Na vagone je ucrtavao slovo Z - zerlegung iliti rezanje, dok njega nije bilo, obično na listici je bilo ispisano da je za rezanje, nakon njegove ostavke, ni Z nema na današnjim vagonima za pod nož.

Najviše lokomotiva koja su pretrpjela rezanja od strane MORA C su mnoge manevre, koje je skoro sve uspio isječi. Mislim da mi je rečeno V60 skoro do zadnje da je uspio srezat a od vagona je najviše nastradali mnogi platoi, H i Tdsovi.

DB se danas oporavio što se tiče MORA C ali nažalost posljedica od njega ima i dan danas s obzirom da su mnoge lokalne linije ugašene! Osim toga, uništio je Dansku 'DSB', preživjeli samo poštanski Habbinsi i par Rs plato vagona, NS i British Railways također, cilj mu bio sav teret spustit na 5 posto al uspio je do 14, prije njega su imali ukupno 30 posto, još ja kad sam bio nedavno u DK sam se pitao gdje su im razni H vagoni, platoi i slično, kad sam vidio samo strane, bio razočaran što DSB nema više vagone.

Na Google Earthu na mnogim lokacijama po Njemačkoj se jasno vide izvađene skretnice na kolosijecima koje vode u firmu, gotovo na svakom čošku ih ima.  :vrag1:

Stvarno se nekad pitam kakvih sve luđaka ima na svijetu, a pogotovo kome je god pala napamet tog tvrdog oraha stavit na mjesta šefa je bila loša odluka, s obzirom da se DB s kamionskim lobistima bori već 40, i preživjeli su mnoge valove kamiona, sve u svemu najveći cirkus u povijesti željeznice od MORA C u životu nisam pročitao. Srećom mnoge lokomotive je spasili muzeji. :udara:
MAV

Offline thomcro

• Veteran foruma
... brzinski sa jutuba
« Odgovori #29 u: 06.01.2024. - 20:16 »
... Na vagone je ucrtavao slovo Z  ...
... ovo malo vuče na Pućota kad je krenuo u ukrainsku avanturu  :haha:

Nego, imaš kakve fotografije vagona sa tim Z? Čist onako da malo švabima natrljam sol na ranu na trainz.de  :yes: