Autor Tema: ORTS - Moji modeli  (Posjeta: 7461 vremena)

Offline Navcom

• Član foruma
  • **
ORTS - Moji modeli
« Odgovori #15 u: 30.05.2019. - 18:43 »
Lijepo  :palac:

Šteta je što u MSTS-u i ORTS-u nema mogućnosti tovarenja produkata kao u Trainzu. Jer to bi za ovaj vagon bilo idealno, tovariti ga različitim vozilima prema potrebi.

Kako to misliš mogućnost tovarenja produkata? Ovaj vagon recimo ima shape fajlove sa autima i bez njih, samo odabereš koje ćeš i kojim rasporedom staviti u consist. Ima i drugi način vagona za prijevoz automobila, a, to je da imaš samo jedan prazan shape od vagona i nekoliko shape fajlova samo auti pa onda u wag fajlu pod FreightAnim biraš koji će shape sa autima biti na vagonu. Tako da može biti samo jedan prazan vagon i ako je 5 wag fajlova sa različitim podacima onda kad slažeš consist kao da imaš 5 vagona sa različitim autima ili par sa autima, a, par praznih vagona. Na kraju krajeva meni osobno nije niti bitno što je na tim vagonima, glavno da je par punih i par praznih pa složim consist kako mi odgovara.

Offline thomcro

• Veteran foruma
ORTS - Moji modeli
« Odgovori #16 u: 30.05.2019. - 19:58 »
Kako to misliš mogućnost tovarenja produkata? ...
U Trainzu moreš natovarit, uvjetno rečeno jer to ovisi koliko je zapisano u Configu, koliko hoćeš automobila. Ako je, npr. kao što je slučaj sa DDm-om, zapisano max 10 auta, moreš staviti max ili manje ili ništa.

Na kraju krajeva meni osobno nije niti bitno što je na tim vagonima ...
Da se nadovežem na gornji dio, u Trainzu je to jako bitno jer teret određuje bruto vlaka! U Trainzu nije isto vučeš li 15 praznih vagona ili 15 tovarenih vagona.

Offline Navcom

• Član foruma
  • **
ORTS - Moji modeli
« Odgovori #17 u: 30.05.2019. - 20:44 »
Na kraju krajeva meni osobno nije niti bitno što je na tim vagonima ...
Da se nadovežem na gornji dio, u Trainzu je to jako bitno jer teret određuje bruto vlaka! U Trainzu nije isto vučeš li 15 praznih vagona ili 15 tovarenih vagona.

Pa i u MSTS-u i ORTS-u nije svejedno da li su vagoni puni ili prazni, jer u consist fajlu piše kolika je težina kompletnog vlaka. Tako na primjer ako staviš jednu lokomotivu i 20 punih vagona ista će teže pokrenut s mjesta vlak nego ako ih je pola prazno (ili su svi prazni). Samo sam rekao da meni nije baš važno kakav je raspored auta na vagonima i da li su isti ili različiti, jer imaš recimo opciju sa samo 2 auta na vagonu ili je recimo 8 (mislim da je 8 po vagonu maksimum u MSTS-u i ORTS-u, jer se ne sjećam da sam u MSTS/ORTS vidio vagon sa više od 8 auta na njemu).

Offline thomcro

• Veteran foruma
ORTS - Moji modeli
« Odgovori #18 u: 30.05.2019. - 21:25 »
... Samo sam rekao da meni nije baš važno kakav je raspored auta na vagonima i da li su isti ili različiti ...
... u Trainzu možeš sa time manipulirati kroz Config. A dozvoliš kod više auta mix onda će program sam nausumično pobacat aute različitih textura ili modela. Imam jedan produkt sa 5 različitih automobila i program to zna prilično zanimljivo poslagat po vagonu. Ja volim kad su ti vagoni šareni, onako ko papir za zamatanje božićnih poklona  :zelen1:

Offline garfield

• Veteran foruma
ORTS - Moji modeli
« Odgovori #19 u: 30.05.2019. - 21:57 »
Kako to misliš mogućnost tovarenja produkata?
Mislio sam, da možeš u Trainzu tovariti bilo što na vagon, a ovdje samo posebne shapeove koji su dostupni.

Offline Navcom

• Član foruma
  • **
ORTS - Moji modeli
« Odgovori #20 u: 16.06.2019. - 21:33 »
Evo malo napretka na 2044 :) :

Još treba dodati ostale detalje, srediti teksture i završiti je ali dobar dio je gotov.

Offline Laurus97

• Administrator
  • Veteran foruma
ORTS Moji modeli
« Odgovori #21 u: 16.06.2019. - 22:59 »
Super!  :palac:

Na kraćem kraju (na čelu) bi trebalo saturacijom uskladiti teksturu da izgleda jednako.

Željeznica je bolest ili ljubav,
od nje se ne može obraniti,
kada te jednom privuku željezničke tračnice,
od njih se više nikad ne možeš maknuti.
:pamet:

Offline Navcom

• Član foruma
  • **
ORTS - Moji modeli
« Odgovori #22 u: 16.06.2019. - 23:58 »
Super!  :palac:

Na kraćem kraju (na čelu) bi trebalo saturacijom uskladiti teksturu da izgleda jednako.

Ne znam na što misliš.Na koju teksturu? Na gornje vodoravne rubove nosa ili što? Ionako još nije gotovo.

Offline Navcom

• Član foruma
  • **
ORTS - Moji modeli
« Odgovori #23 u: 28.06.2019. - 13:48 »
2044 lagano odbiva svoj pravi oblik :) :

Ima još puno detalja za napraviti ali dobar dio je napravljen.

Offline Navcom

• Član foruma
  • **
ORTS - Moji modeli
« Odgovori #24 u: 01.07.2019. - 22:28 »
Još malo napretka na 2044-020:

Malo sam skratio prednji (kratki) nos pa sam morao pomaknuti prednju stranu kabine za 13 cm naprijed tako da ću morati za toliko produžiti kabinu (trenutno je prednja strana kabine odvojena od ostatka za tih 13 cm) ili vratiti kako je bilo. Ima još puno detalja za napraviti, ali dobar dio je napravljen. Da li da ostavim ovako ili da vratim prednji nos kako je bio?

Offline Ježko

• Administrator
  • Veteran foruma
ORTS - Moji modeli
« Odgovori #25 u: 01.07.2019. - 23:56 »
Sviđa mi se napredak, sve više i više nalikuje originalnom modelu. :palac_gore:

Verzija sa skraćenim nosom definitivno izgleda ljepše i realnije. Ako imaš mogućnost, prije bih produžio "tijelo" lokomotive i pomaknuo cijelu kabinu bliže nosu, jer je osnovna kabina već sama po sebi dovoljno dugačka.

Offline Navcom

• Član foruma
  • **
ORTS - Moji modeli
« Odgovori #26 u: 02.07.2019. - 10:42 »
Sviđa mi se napredak, sve više i više nalikuje originalnom modelu. :palac_gore:

Verzija sa skraćenim nosom definitivno izgleda ljepše i realnije. Ako imaš mogućnost, prije bih produžio "tijelo" lokomotive i pomaknuo cijelu kabinu bliže nosu, jer je osnovna kabina već sama po sebi dovoljno dugačka.

Nije problem produžiti duži nos za tih 13 cm za koliko mi je prednja strana kabine otišla naprijed, problem je u teksturi. Naime onda mi se mijenjaju i pomiču svi detalji na bočnim stranicama, jer sam sve detalje na njima (bočne grille, izbočenje i one kutije na lijevoj strani radio po teksturi, kao i udubljenje na desnoj za ručnu kočnicu. Sve bih to morao mijenjati.

Offline Ježko

• Administrator
  • Veteran foruma
ORTS - Moji modeli
« Odgovori #27 u: 02.07.2019. - 11:40 »
Nije problem produžiti duži nos za tih 13 cm za koliko mi je prednja strana kabine otišla naprijed, problem je u teksturi. Naime onda mi se mijenjaju i pomiču svi detalji na bočnim stranicama, jer sam sve detalje na njima (bočne grille, izbočenje i one kutije na lijevoj strani radio po teksturi, kao i udubljenje na desnoj za ručnu kočnicu. Sve bih to morao mijenjati.
Razumijem, ako je cijeli zahvat toliko kompliciran, onda se produženje kabine za tih 13 cm ipak čini kao najbolje rješenje.

U svakom bih slučaju ostavio skraćeni prednji nos, jer sa njim lokomotiva izgleda puno vjernije originalu nego u prijašnjim izvedbama.

Offline Navcom

• Član foruma
  • **
ORTS - Moji modeli
« Odgovori #28 u: 02.07.2019. - 14:46 »
Razumijem, ako je cijeli zavhat toliko kompliciran, onda se produženje kabine za tih 13 cm ipak čini kao najbolje rješenje.

U svakom bih slučaju ostavio skraćeni prednji nos, jer sa njim lokomotiva izgleda puno vjernije originalu nego u prijašnjim izvedbama.

Vidjet ću što se da napraviti da ne diram teksturu, jer bi mi inače bilo lakše sve iz početka napraviti nego mijenjati sve po novoj veličini teksture. Isto tako mogu i kompletan body pomaknuti za tih 13 cm pa dodati taj komadić između dugačkog nosa i stražnje strane dugačkog nosa. Naime na tom mjestu nema niti vratiju niti drugih detalja osim srebrne linije pa bi mi samo dio između krovnog i stražnjih bočnih grille-sa i stražnje strane dugog nosa bio za tih 13 cm dulji nego sada.

Offline Ježko

• Administrator
  • Veteran foruma
ORTS - Moji modeli
« Odgovori #29 u: 03.07.2019. - 12:16 »
Vidjet ću što se da napraviti da ne diram teksturu, jer bi mi inače bilo lakše sve iz početka napraviti nego mijenjati sve po novoj veličini teksture. Isto tako mogu i kompletan body pomaknuti za tih 13 cm pa dodati taj komadić između dugačkog nosa i stražnje strane dugačkog nosa. Naime na tom mjestu nema niti vratiju niti drugih detalja osim srebrne linije pa bi mi samo dio između krovnog i stražnjih bočnih grille-sa i stražnje strane dugog nosa bio za tih 13 cm dulji nego sada.
Ako neće biti problema sa teksturom, onda je produženje tijela lokomotive na dijelu dužeg nosa po meni najbolje od ponuđenih rješenja.

Nego, imaš li u planu zajedno s 2044 020 izraditi i 007, 017 i 028? Budući da imaju istu shemu bojanja, trebalo bi samo promijeniti brojeve, teksturu ralice te oznake depoa i revizije, kao i ukloniti natpis "HŽ Putnički prijevoz" na bočnim stranama.