Autor Tema: Iz novina ...  (Posjeta: 18 vremena)

Offline thomcro

 • Veteran foruma
 • *****
 • Postova: 2873
Iz novina ...
« u: 14.04.2022. - 23:14 »
Napokon nešta šta mi je izmamilo osmjeh ...

Citat:
... Rusko ministarstvo obrane objavilo je priopćenje u kojem kaže da je brod Moskva potonuo u Crnom moru ...

...Vjeruje se da je brod pretrpio značajnu štetu i mislilo se da je krenuo prema Sevastopolju, na Krimu, prije nego što je potonuo. Rusija je ranije tvrdila da je šteta na brodu nastala zbog požara koji se proširio na skladište streljiva. Posada je evakuirana.

Source: jutarnji.hr

prije (a lep ko Nadan)


by by 'Москва' (u pozadini), duboko ti Crno more

Offline thomcro

 • Veteran foruma
 • *****
 • Postova: 2873
Iz novina ...
« Odgovori #1 u: 16.04.2022. - 12:34 »
... nemogu 100% tvrditi da je to 'Moskva' ali onaj brod u pozadini koji gori moglo bi bit to (ovo je jedina fotka koju sam od jučer, kad je objavljeno da je brod legal na dno, uspio naći na netu ali to ne znači da ih nema još)


prigodna ukrajinska marka  :haha: (navodno je u Ukrajini pomama za tom markom)

Offline thomcro

 • Veteran foruma
 • *****
 • Postova: 2873
Iz novina ...
« Odgovori #2 u: 18.04.2022. - 10:26 »
Pojavile su se fotografije spižđene 'Moskve' ...
na ovoj fotki se vide dva mjesta na lijevoj strani gdje nešto gori a vidi se i nekakva crna fleka na boku desno


ova fotografija mi baš nije jasna, vidi se da je snimljena sa nekog drugog broda i da netko promatra 'Moskvu', pitanje je tko je to i koji i čiji je to brod (možda je to onaj turski za kog se stalno piše da je pokupio dio posade) al se lijepo vidi kako se brod dobro nagnuo na lijevu stranu


Cijeli članak je na linku (nisam htio ništa prepisivati jer u člaanku ne piše ama baš niš konkretno već sama trkeljanja i ponavljanja iz da u dan jednog te istog)
https://www.vecernji.hr/vijesti/objavljena-prva-fotografije-potonulog-ruskog-ratnog-broda-iz-njega-se-sirio-gusti-crni-dim-1579554

Ako je ono što ja pretpostavljam, da su protubrodske rakete pogodile brod blizu vode (jer se pisalo da su rakete jako nisko doletjele) i ako su udarile oko vodene linije rusi nisu imali nikakve šanse dotegliti 'Moskvu' sa sredine Crnog mora po jako uzburkamom moru jer to samo još jače poboljšava nadiranje mora u brod. Vjerovatno je pokušaj tegljenja bio očajnički pokušaj da se spasi šta se spasiti da.

Offline thomcro

 • Veteran foruma
 • *****
 • Postova: 2873
Iz novina ...
« Odgovori #3 u: 11.05.2022. - 23:58 »
U večernjaku ...

Citat:
Doznajemo gdje je trenutno tanker koji luta Jadranom. Svi šute o brodu punom iranske nafte

Tanker ARC1, koji plovi pod panamskom zastavom, pristao je politički i gospodarski nepoželjan kad je otkriveno da najvjerojatnije prevozi iransku naftu, Iako EU nema embargo na iransku naftu, ona je nepoželjna zbog američkih sankcija, a svi koji se usude trgovati, prevoziti ili iskrcati je, kao i banke koje provode plaćanje, riskiraju kazne i probleme na američkom tržištu, kao i narušavanje reputacije.Tanker ARC1, s teretom za koji se sumnja da je iranska nafta, i dalje je danas poslijepodne, u vrijeme pisanja ovog teksta, usidren između Omišlja i Rijeke i sudbina mu je zasad neizvjesna. Lokaciju nije mijenjao otkako je iza ponoći 10. svibnja stigao na to mjesto.

 
******
 I doista, vidi ga se na marinetrafficu