Autor Tema: Sa flajtradara  (Posjeta: 21435 vremena)

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #60 u: 21.04.2022. - 11:25 »
... danas

sjever €u

švedi su digli nekoliko Saabova (dok sam pregledavao i kasnije se opet vratio na sjever viddio sam i nekoliko helikoptera u zraku)

švedski Gulfstream

multi tasking bačva

cargo Boeing 747 dolazi iz Amerike (vjerovatno za Rzeszow i vozi oružje za Ukrajinu)

špijunčina krenula iz Engleske

jug €u

i talijani imaju nekoliko Aermacchia u zraku (slika lijevo nema veze sa vojnim avionima)

Rumunjska, bačva

Rivet Joint

talijanski dron Northrop Grumman RQ-4D Phoenix tek krenuo u ackiju (vrlo je sličan Global Hawku)

Nešta se dešava s obzirom na ovako pojačani zračni nadzor (da neće još koja "Moskva" videt dno Crnog mora  :haha:)

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #61 u: 21.04.2022. - 19:07 »
... nešta se na sjeveru dešava jer je pojačana ruska aktivnost prema Kalinjingradu, 3 aviona su u dolasku a jedan je bio na odlasku

prvi put sam uhvatio da ide bačva za Litvu

Nisam skrinao ali u Rumunjskoj operira AWACS ali nema bačve, nema ni dronova. Danas nisam vidio ona dva Guardraila u Litvi da su u zraku. Ima li to kakve veze sa ovom bačvom ili je nešto drugo u igri vrijeme će pokazati. Dolazak bačve u Litvu sugerira da je nešto veće u zraku jer sumnjam da bi se slalo bačvu zbog ona dva komarca. Ako čega i ima iznad Litve to nema uključeno transponder(e) i nije vidljivo.

Vidjeti ću za sat-dva što se dešava.

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #62 u: 22.04.2022. - 11:28 »
... Vidjeti ću za sat-dva što se dešava.
... nije bilo baš ničeg zanimlljivog.

Ni danas prijepodne nema baš nešta preeetjerano zanimljivog

sjever €u rutinski (ovaj B 739 dolazi iz Egipta!!!)

jug €u isto rutinski

jedino je oko Dardanela pojačana nekakva aktivnost sa dv NLOa

Tko to vrti iz dostupnih podataka nemože se saznati. Jedino što se vidi je da su relativno dosta visoko

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #63 u: 28.04.2022. - 11:50 »
... nisam nekoliko dana niš stavljao jer imam svojih malih problema pa sam to, donekle, rješavao (i još uvijek rješavam) pa evo tek danas nekoliko skrinova

sjever €u
švedski Gulfstream

iznad Poljske se vrte dve bačve

all

jug €u
Lockheed EP-3 Orion

bačva

all

Iznad €u nebo je uglavnom (bar u 80& letova) prepuno Ryanairovih, EasyJetovih i Wizzairovih letala. Ostatak su letala iz Azije i nešto domicilnih €u aviokompanija.

Ima i dvije 'zanimljivosti': Turkish Airways i dalje leti za Moskvu ali ... po meni bi bilo logičnije i kraće da se ide preko Gruzije i juga Rusije ... lete na zapad pa preko Poljske za Moskvu. Druga stvar: svi ruski letovi iz St. Peterburga za Murmansk imaju malu devijaciju na desno zbog finske granice mada bi logičnije bilo pravocrtno presjeći dio rute preko Finske ali očito da se ne želi stvarati probleme koje bi mogle biti shvaćene kao provokacije.

E da, i Air Serbia leti za Moskvu na zapadnu stranu pa preko Poljske za Moskvu i istim putem natrag.

Primjetio sam i da dosta kineskih letova (bar 90%) ide jako sjeverno preko Rusije i u €u ulaze kroz morski zaljev između Finske i Estonije (tim koridorom lete i rusi za i iz Kalinjingrada)

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #64 u: 05.05.2022. - 12:01 »
... neki novi momenti jer se opet miješaju karte (vezano za članak u Večernjem -> https://www.vecernji.hr/vijesti/najranjivija-tocka-nato-a-ako-nas-putin-napadne-bit-ce-to-na-podrucju-koje-je-nasa-ahilova-peta-1583970) ...

... poljaci rade nadzor koridora Suwałki

istovremeno se kod Kalinjingrada vrti jedan Rivet Joint

u zraku su i dvije bačve

iznad Rumunjske kruži jedna bačva

približava se jedan Poseidon P-8 (trasa mu je zbilja čudna oblika)

u zraku iznad Crnog mora je i jedan danski helikopter (svrha i namjena tog leta je nepoznata, meni, ne i njima!)

Inače vezano za ovaj Poseidon P-8, njega se veže za potapanje 'Moskve' jer su navodno oni poslali ukrajincima podatke gdje se nalazi krstarica i zahvaljujući tim podacima 'Moskva' sad gleda dno Crnog mora

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #65 u: 05.05.2022. - 12:59 »
Od jutra su se nešta uzmuvali iznad Rijeke, prije par minuta jedan je otišao prema Krku pa sam otišao na FR vidjeti šta to stalo no lijeće (došao Ryanairov let iz Stockholma)

ali ono što m je privuklo pažnju je Swissov avion iznad juga Istre

Pa sam išao malo kopat po netu jer znam da je izvorni Swssair bankrotirao i zanimalo me što je sad ovo. U biti je to podružnica Lufthanse nastala na ostacima bankrotiranog Swssaira. Imaju flotu od uglavnom Airbuseva raznih tipova. Imaju i nekoliko sestrinskih firmi: Edelweiss air, Swiss WorldCargo, ...

Swiss (Swiss International Air Lines) ima glavno sjedište u aerodromu Zürich

Više o novoj firmi   i na

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #66 u: 06.05.2022. - 11:40 »
... danas prijepodne je nešta gadno prometno

jug €u

ukrainski Antonov

rumunjski Antonov

Challenger u kružnoj ackiji

dolazi AWACS iz Turske

rumunjski Hercules

danas se pojavio i Global Hawk

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #67 u: 06.05.2022. - 11:41 »
...
sjever €u

ni na sjeveru nije ništa manje prometno, trenutno se vrte dvije bačve

špijunčina u dolasku

švedski Gulfstream u kruženju i nadzoru

Blackhawk u preletu

nu Vučića  :haha:

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #68 u: 06.05.2022. - 19:43 »
... ovo od danas prijepodne ...
...
Challenger u kružnoj ackiji

dolazi AWACS iz Turske

...
danas se pojavio i Global Hawk
... netreba bit neki veliki lumen za zbrojiti dva i dva ... odeee fregata 'Admiral Makarov' uz bok 'Moskve' da se na oba broda ribice goje  :srecko:

Citat:
Procurila informacija da je pogođen ‘Admiral Makarov‘

Dok se Amerikanci brane da nisu dali lokaciju potopljene krstarice ‘Moskva‘, sad je fokus na fregati ‘Admiral Makarov‘

Stručnjaci OSINT-a (Open Source Intelligence) koji analiziraju obavještajne podatke iz javnih izvora objavili su kako su se pojavile neslužbene informacije da je možda pogođena i potopljena fregata ruske mornarice „Admiral Makarov“ i to također projektilom Neptun, kao i krstarica „Moskva“, piše Slobodna Dalmacija.

Informacija nije potkrepljena dokazima, a OSINT navodi kako će potanko istražiti sve vezano uz ove spekulacije i obavijestiti javnost.

Riječ je o fregati iz klase "Admiral Grigorovič".
Cijeli članak -> jutarnji

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #69 u: 07.05.2022. - 12:06 »
... upravo ode (iznad kuće) na Krk

Pogle'te mu trasu kako kruži iznad Matulja/Šapjana ... zaboravio sam razlog, moram pitat Kapota, on zna zašto tako kruže prije nego odu ka Krku

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #70 u: 10.05.2022. - 13:25 »
... nešta će opet na dno jer su se ameri uzmuvali na jugu

Global Hawk opet kruži iznad Crnog mora

i Poseidon je u ackiji (vele da su uz njegovu pomoć potopili 'Moskvu')

i jedan Challenger kruži iznad Rumunjske

tu sam našao samo jednu bačvu

Iznad Poljske su u zraku dvije bačve ali nisam uspio naći ništa zbog čega bi bile tamo (ali to ne znači da nema ničega u zraku jer to nešto vjerovatno ima isključen transponder). Nisam radio skrinšotove jer mi nije zanimljivo skrinati samo bačve.

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #71 u: 10.05.2022. - 15:33 »
... ovo se ne viđa baš svaki dan, tri USAF F-16 poletjela iz talijanskog Aviana

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #72 u: 12.05.2022. - 09:26 »
Jutros na nebu €u ...

iznad Rumunjske

špijunčina Rivet Joint

ukrainski Antonov

Global Hawk

(zanimljivo da nisam našao niti jednu bačvu, što ne znači da ih nema na nebu iznad Rumunjske, moguće nisu uključeni transponderi)

sjever €u

JANKO u Litvi

dva finca

Iznad Poljske nišam ništa našao

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #73 u: 12.05.2022. - 10:19 »
... čačkali mečku pa sad vam je evo ... dolazi Orban okupirati JANAF  :haha:

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #74 u: 12.05.2022. - 11:04 »
... evo i poljaka  :haha:

Morda su došli videt šta sa onim tankerom punim naftom ispred Omišlja pa da ga podjele sa Orbijem  :haha: