Kako i sam naslov teme kaže, dela tko stvarne mape/rute u simulatorima? Ako neko dela čime se služi pri generiranju terena? Koristi li se kakva literatura ili se koristi
Google
Earth (
GE)? Koristi li se
oboje?
Evo kako je nastala 'naša'
"Riječka pruga" za Trainz. U jednom razgovoru između
D.M.-a (znanog kao
K 357 sa ženeta, vlakova i još nekih foruma) i mene on me pitao da ako sam kad pokušao raditi riječku. Jesam ali nisam daleko došao. To je ustvari bilo čisto experimentiranje u
TRS2004 Demo i te
2005. sam napravio prugu od Rijeke do Škrljeva. Onako, iz glave, po sjećanju. Bez ikakvih stvarnih mjera i visinskih kota. Kaže on meni (
K 357) da bi on probao ali da nezna od kuda krenuti jer da nema baš neke literature a sam GE mu je malo nedorečen u nekim djelovima. U međuvremenu od tog mojeg experimentiranja ja sam došao do nekoliko
Dodataka
Knjižici
Voznog
Reda (
DKVR) i kažem mu da ću mu ja dat jedan primjerak da ga zadrži (mislim da sam u tom trenutku imao tri komada, naoko ista ali iz različitih lokomotiva pa sam zato sentimentalno vezan za to, btw danas ih imam četiri, svi različiti i to sad više ne dajem ni ne poklanjam) i neka se njime služi tamo gdje mu zapne sa GE. I tako, nakon tri godine 'rodila' se 'naša' "Riječka ...".
Sve ovo pišem jer sam se sjetio da se
DKVR more u djelovima skinut na
ženet-u (linkovi su pri dnu posta). Nemojte da vas zavara godina štampanja (
prosinac 2007.), u 12 godina se jako toga malo promjenilo. Ima u odnosu na to izdanje nekoliko novina ali to ne umanjuje vrijednost ovoga šta je na ženetu za početi nešto.