Autor Tema: Nadogradnje računala  (Posjeta: 255 vremena)

Offline thomcro

• Veteran foruma
Nadogradnje računala
« u: 11.05.2019. - 20:53 »
Jučer kupljen SSD od 480 Gb za stolno računalo ...

... bit će podijeljen na dvije particije, sistemsku i 'D' na kojoj će se vrtit samo Trainz. Na internom od tere dobit ću još malo lufta  :zelen1:

Offline KNEZ

• Novi član
  • *
Nadogradnje računala
« Odgovori #1 u: 14.05.2019. - 18:44 »
Ja bi rađe ovog samo za sistem, a uzet veći za ostalo i sve raspodjelit po partcijama tako komp glađe radi i ne opterečuje hard. Tako se to radi godinama.

Offline thomcro

• Veteran foruma
Nadogradnje računala
« Odgovori #2 u: 14.05.2019. - 22:51 »
Ja bi rađe ovog samo za sistem ...
480 Gb za sistemski hard!? Da sam htio samo sistemski onda bi uzel od 64 gige a ne ovog od skoro pol tere. Btw u računalu imam od terabajta + 1 externi od 2 terabajta + još jedan od 2 terabajta + još jedan od 500 giga i još jedan od 250 giga al taj je zakopčan u TV

Offline Laurus97

• Administrator
  • Veteran foruma
Nadogradnje računala
« Odgovori #3 u: 14.05.2019. - 22:54 »
... još jedan od 250 giga al taj je zakopčan u TV

Zašto na TV-u zakopčan?

Željeznica je bolest ili ljubav,
od nje se ne može obraniti,
kada te jednom privuku željezničke tračnice,
od njih se više nikad ne možeš maknuti.
:pamet:

Offline thomcro

• Veteran foruma
Nadogradnje računala
« Odgovori #4 u: 15.05.2019. - 08:15 »
Zašto na TV-u zakopčan?
... filmovi su na njemu  :zelen1: (koje nikako pogledat)

Offline KNEZ

• Novi član
  • *
Nadogradnje računala
« Odgovori #5 u: 15.05.2019. - 19:59 »
Brzi kompjuter ne čini samo SSD mora biti brza memorija i dobra ploča, a na tome većina štedi. To je najvažnije CPU mormalno, jaka grafička i brza memorija tad imaš jak i brz komp.

Offline thomcro

• Veteran foruma
Nadogradnje računala
« Odgovori #6 u: 09.11.2022. - 13:55 »
... nije baš nadogradnja već više spašavanje podataka. Kako je hard iz laptopa na izdisaju prije nekog vremena kupio sam zmjenu, SSD od terabajta, ali se prilikom prebacivanja desilo da podaci sa particije na kojoj su bili svi reskini (koje sam, btw, radio oko 3-4 goine) trebalo je to sad spasiti pa sam tako danas kupio u HGspotu 'ladicu' za 2.5" hard. Cijena toga je 79 kuna. U pakiranju je metalno, zatvoreno, kućište, jedan rezervni šarafić i maleni šrafciger. Jasno i dva papira, uputstvo i garancija. Na drugoj fotografije, nutra već je hard iz laptopa.

Evo kako to izgleda ...

postupak ugradnje je u muviju ...

Mislim, za to treba informatički i građevinski fax + fizika jer je sve na granici kvantne fizike (kako je meni to u prvi tren izgledaalo dok nisam vidio muvija)  :haha:

Uglavnom, sve sam spojio na laptop i sve mi se otvorilo i već prebacujem podatke sa tog oštećenog harda na hard u laptopu.

Offline thomcro

• Veteran foruma
Nadogradnje računala
« Odgovori #7 u: 09.11.2022. - 22:38 »
... pa sam tako danas kupio u HGspotu 'ladicu' za 2.5" hard ...
... s obzirom da sam ja sad napravio ono zbog čega sam kupio kućište (to je ispravniji naziv nego 'ladica') i u nekom narednom razdoblju (ili prevedeno na HR: kad otplatim hard od laptopa) kupiti ću jedan SSD hard tako da ću dobiti novi externi hard kojeg ću koristiti za pohranu trainzovih reskina :yes: