Autor Tema: Đuro Đaković TMK 900 - Tenk  (Posjeta: 1186 vremena)

Offline Laurus97

• Administrator
  • Veteran foruma
Đuro Đaković TMK 900 - Tenk
« u: 09.07.2019. - 20:45 »
TMK 900 (JZT-1) prototip je zglobnog tramvaja, proizveden 1990. u Đuri Đakoviću. Nakon početnih testiranja vraćen je na dorade, te je pušten u promet 1993. godine. U početku je imao mogućnost vuče prikolica tipova TP4 i TP1. Zbog unikatnosti bilo je brojnih problema s održavanjem uslijed čega je često izbivao iz prometa. Povučen je iz prometa 2007. te je deponiran u tramvajskom spremištu Dubrava.

Tehnički podaci:
Duljina: 19000 mm
Širina: 2200 mm
Visina: 3150 mm
Pogon: 2x150 kW
Najveća brzina: 60 km/h
Sjedeća mjesta: 32
Stajaća mjesta: 84

Željeznica je bolest ili ljubav,
od nje se ne može obraniti,
kada te jednom privuku željezničke tračnice,
od njih se više nikad ne možeš maknuti.
:pamet:

Offline Navcom

• Član foruma
  • **
« Odgovori #1 u: 08.08.2021. - 19:35 »
Treba mi mala pomoć. Naime htio bih napraviti TMK 900 za ORTS ali nemam dovoljno fotki da vidim kako izgleda sa svih strana. Jedino što sam našao su fotke iskosa prednje i jedne bočne strane međutim nisam uspio naći fotke od stražnje strane i one sa vratima kao niti fotke unutrašnjosti i kabine pa ako netko ima bio bih mu zahvalan na pomoći. Naime ne znam kako izgleda stražnja strana, a, ne želim nagađati jer to onda nije to. Isto tako bi mi dobro došla fotka kabine da napravim i originalni cabview za njega. Na internetu sam uspio naći jedino 4 fotke na kojima se malo toga vidi od detalja, a, ujedno dvije su premale da išta vidim na njima pa ako netko ima ili može poslikati TMK 900 bilo bi mi od velike pomoći. Zahvaljujem se unaprijed na pomoći.

Offline Laurus97

• Administrator
  • Veteran foruma
« Odgovori #2 u: 08.08.2021. - 21:37 »
Nažalost ne mogu ti ovdje pomoći. No mogu ti dati prijedlog, ako si mogućnosti doći u Zagreb - napisat mail ZETu uz zamolbu da ti pošalju fotografije koje trebaš ili da dobiješ mogućnost odlaska u spremište Dubrava i tamo pofotkati sve što ti je potrebno.

Navedeni tramvaj i dan danas stoji tamo, vidi se i iz vlaka.

Željeznica je bolest ili ljubav,
od nje se ne može obraniti,
kada te jednom privuku željezničke tračnice,
od njih se više nikad ne možeš maknuti.
:pamet:

Offline Navcom

• Član foruma
  • **
« Odgovori #3 u: 09.08.2021. - 12:24 »
Nažalost ne mogu ti ovdje pomoći. No mogu ti dati prijedlog, ako si mogućnosti doći u Zagreb - napisat mail ZETu uz zamolbu da ti pošalju fotografije koje trebaš ili da dobiješ mogućnost odlaska u spremište Dubrava i tamo pofotkati sve što ti je potrebno.

Navedeni tramvaj i dan danas stoji tamo, vidi se i iz vlaka.

Na žalost ne mogu doći u Zagreb ali dao si mi ideju sa mailom ZET-u.