Autor Tema: Repaint by Ž. Domi & ZMedjesi  (Posjeta: 44 vremena)

Offline Željezni_Domi

• Veteran foruma
    • Moje fotografije željeznice, vagona i tako dalje.
Repaint by Ž. Domi & ZMedjesi
« u: 28.04.2026. - 00:02 »
Iako Train Simulator Classic 'ex Railworks' nema baš izbor za vagone, ipak ima nekih vagona koji se mogu približno napraviti stvarnim primjercima.

Za početak da kažem da moje vještine s repaintanjem nisu najbolje pa to prepuštam kolegi iz RŽVM-a pošto je iskusniji od, dok sam ja kordinator u objašnjavanju gdje koji dio repainta treba ići.

Dosada smo napravili ne baš vagona al očekujemo da ćemo ih još napraviti, također su neki vagoni repaintani završili i u mojoj virtualnoj firmi. Napominjem većina toga nije ni za preuzimanje još, možda i bude, al ja se baš s time ne snalazim.

Za početak današnji repaint je ova neka Rumunjska cisterna za neku sodu, a jako su slične tim Elixirovim pa smo ih iskoristili odvest u RŽVM, gdje smo zaključili to će bit jednostavno za repaintati ali smo bili u krivu.

Jest da cisterna od mojih tekstura izgleda kao profesionalno napravljeno.....

....ali nažalost na čeonoj strani smo imali muke sa naranđastom crtom, em je stalno bježala ukoso, nije se htjela poravnat i da bude spojena ravno.

Doslovno smo je uspili 'mrvicu' izvrnuti i pokušali osposobiti koliko smo mogli.  :udara:

Kad se odzoomira ni ne primjete se baš crte da su ukošene.

Sljedi Slovenski Habis u idučem postu.

MAV

Offline Željezni_Domi

• Veteran foruma
« Odgovori #1 u: 28.04.2026. - 00:05 »
SŽ Habis nastali na bazi Francuskih Habisa. Kod ZMedjesija sav smeđi a kod mene ispod boje izvirile upute i razne oznake na francuskom kako rukovati vagonom, tako da moram popraviti i to tj da prekrijem francuske oznake. :migmig:

Kenđo je također repaint od ZMedjesija.

Sutra tj danas stiže i ŽS-ov Habils pa onda ćemo vidit šta dalje repaintamo.

MAV

Offline Željezni_Domi

• Veteran foruma
« Odgovori #2 u: 29.04.2026. - 00:03 »
Habis je popravljen.
Današnja probna vožnja je prošla konačno i za njih. Danas ih je Severina vukla.

A danas je izašao i ŽS-ov Habis, nije bilo problema kao sa SŽ-ovim.

SŽ-ov Habis.

MAV

Offline thomcro

• Veteran foruma
« Odgovori #3 u: 29.04.2026. - 13:32 »
... cisterna od mojih tekstura izgleda kao profesionalno napravljeno.....

...
... od svih reskina (samo za Trainza) najmanje volim raditi bačve, gornji dio, zbog njihove oblosti. Ako me baš i uhvati trenutak slabosti onda nastojim pojedine ključne djelove texture postavljati po predlošku originalne texture mada se ponekad zna desiti, ovisno od autora originala modela, da textura pobjegne gdje netreba.

Ali kako je pokojni Barney volio reći najbolji reskini su iz stvarnih fotografija, to nemože parirati 'tvorničkoj' texturi (kad textura nema mrvice tragova upotrebe)

Offline Željezni_Domi

• Veteran foruma
« Odgovori #4 u: 15.05.2026. - 00:03 »
Došlo je i Szczecinski iznajmljivač vagona sa poznatim logom drveta na red za repaintanje.

Uz pomoć Ai-a za teksturu kotla, pločice i logo su jedino ručno rađene jer Al tupi neka 'kineska Al' slova po svome.  :pamet:

Pločica je ukoso s obzirom kad mi je naišla ta cisterna mi je nažalost proletila pa nisam mogao u prolazu.

Na probnoj vožnji sa Severinom Bond....

Završena probna vožnja. Spremna je za službu.  :)

MAV