Autor Tema: Z_Domi - Railwroks screenshots  (Posjeta: 2615 vremena)

Offline Željezni_Domi

• Veteran foruma
    • Moje fotografije željeznice, vagona i tako dalje.
Z_Domi - Railwroks screenshots
« Odgovori #45 u: 28.07.2025. - 19:44 »
Snimljeno između 11:23h i 11:40h

Unutrašnjost 1144 je očerupana.
MAV

Offline Željezni_Domi

• Veteran foruma
« Odgovori #46 u: 29.07.2025. - 23:43 »
Nove prinove pale sa niotkuda!  :migmig:
Probni vlak, teret u njima su papir i daske.

Excuse me, Nina!???? But i need wagon, not you!  :vrag1:

Nastavak u drugom postu.
MAV

Offline Željezni_Domi

• Veteran foruma
« Odgovori #47 u: 29.07.2025. - 23:45 »

I prvi 'domaćini'. HŽCAR Habbinsi.  :)

MAV

Offline thomcro

• Veteran foruma
« Odgovori #48 u: 30.07.2025. - 10:06 »
... Excuse me, Nina!???? But i need wagon, not you!  ...
...  :haha: ... dobra dobra  :palac_gore:

Offline Željezni_Domi

• Veteran foruma
« Odgovori #49 u: 31.07.2025. - 23:28 »
U akciji za Teapot Rail.  :)

MAV

Offline Željezni_Domi

• Veteran foruma
« Odgovori #50 u: 31.07.2025. - 23:32 »

Celle - Lebdeći Casperi na peronuma!??

Vožnja završena. Od sada od H vagona idu isključivo GFR-ovi H i S vagoni.  :)
MAV

Offline thomcro

• Veteran foruma
« Odgovori #51 u: 01.08.2025. - 10:02 »
...

Nego, Domi, imam preko nekoliko pitanja: OKe, to je simulator i realno je da nije ko stvarni svijet, osjetiš kakvu razliku kad staviš iza lokomotive 20-30 ili 5-6 vagona? Vidi li se kakav otpor pri početnom pokretanju, osjeti se pad brzine na usponu/ubrzanje na nizbrdici? Pitam jer se meni zna desiti u Trainzu svašta ... jednom san pretjerao sa Sammsovima koji su bili tovareni metalnim blokovima, mislim da san ih stavio jedno 15-20 iza lokomotive ... naravno da to nisam uopće mogao pokrenuti, lokomotiva je 'zgrebla' tračnice  :haha:, pa san maknuo 3-4 vagona ali i dalje se nije vlak mogao pokrenuti i na koncu je ostalo 5 vagona ali bruto je bio u nebesima. Sve se odigravalo na 'rečkoj prugi' (mislim da san krenuo iz Škrljeva), dok je išlo, više-manje, po ravnom to je još nekako i išlo i dobro se zalaufalo ali na prvom usponu brzina je vidljivo počela padati a kad je došao vlak na prvi žešći uspon sve se počelo vuć ko šmrkalj, išlo je ali puževom brzinom. A onda san napravio grešku, zaustavio san vlak! Ko prvo, vlak je sam počeo kliziti unatrag nakon dvije minute, pokušao san sa pokretanjem (gas do kraja) e tek je tad počelo kliziti unatrag.

Drugi slučaj: mjesto radnje 'rečka  pruga', isto teretni vlak ali 20tak Habisa (praznih), početak kretanja sa rečkog kolodvorca, točnije iz 'Parka'. Do izlaza iz kolodvora se vlak dobro zalaufao i do tunela Kalvarija držao je brzinu no negde oko polovice tunela brzina je polako počela padati da bi se do Škrljeva jedva dovukao. U oba slučaja voženo je sa 'helgama' što upućuje da bi to trebalo glat ići al' eto nije.

Kako se vlak što se tiče opterećenja ponaša u RWu? Ima li i u RWu ovakovih 'problema'?

Da bude još malo jasnije, u Trainzu postoje dvije opcije vožnje: Cab i DCC, Cab mod se vozi sa komandama ko stvarni vlak i to na pojedinim lokomotiva zna biti baš zeznuto za pokrenuti vlak jer treba prije kretanja sve điđe razrešit dok kod DCC moda se vozi ko da voziš vlak na maketi i puno je lakše tako voziti. Ono šta je pisano u prva dva pasusa voženo je u DCC modu!

Offline Željezni_Domi

• Veteran foruma
« Odgovori #52 u: 01.08.2025. - 14:40 »
Thomcro, možda će mi bit zahebano objasniti, no ovako, skršio sam 18 Habisa i Sis vagona i ovi realistično krenu sporom brzinom kao i pravi, ali su definitivno nerealistični pri kočenju, doslovno za nekih cca 4.7 sekundi siđu s 30 km/h na 20 (ovisno na koliko stavim ručku).

Al pazi ovaj probni sa Semmeringbahna vlak nisam mogao pokrenuti, čak i sa uključenim pijeskom koji se bacaju na šinje, stao je dok sam se penjao uzbrdo, ova ruta Hannover - Hamburg je ravna a i najbolja za test.

Sa Helgom bi morao probat i ja na Semmeringbahnom sa Habisima i Sis vagonima.

Što se tiče kad se vlak zaustavi, znaju i oni malo u rikverc i stat, pa malo naprijed se odgurati i slično. Dok ovi crackovani Hbillns 303 dok stoje, osovine im malo lebde iznad, odnosno udaraju se i kotrljaju.

Što se tiče pokretanja lokomotive, DB 101, 189, MRCE Helge, Class 66 samo otpustiš kočnicu, makneš ručku dal ćeš u rikverc ili naprijed i onda ručka za ubrzavanje i kreneš.

Možda večeras napravim video par kompozicija kako koče i kreču, pa ćeš vidjeti.  :migmig:
MAV

Offline thomcro

• Veteran foruma
« Odgovori #53 u: 01.08.2025. - 17:06 »
... Sa Helgom bi morao probat i ja na Semmeringbahnom ...
... možda je bolja opcija probat samo sa jednom ili dvije lokomotive, bez vagona, kako to ide ubrdo

... Možda večeras napravim video par kompozicija kako koče i kreču, pa ćeš vidjeti.  :migmig:
... s veseljem i nestrpljenjem čekam  :yes:

Načelno, koliko san pohvatao konce, 'problemi' su otprilike isti

Offline Željezni_Domi

• Veteran foruma
« Odgovori #54 u: 01.08.2025. - 19:37 »
... ...

... Možda večeras napravim video par kompozicija kako koče i kreču, pa ćeš vidjeti.  :migmig:
... s veseljem i nestrpljenjem čekam  :yes:

Načelno, koliko san pohvatao konce, 'problemi' su otprilike isti

Habisi.
S obzirom da oni nisu službeni od Dovetaila, nego modovani, sa jedne stranice brzo kreću, danas mi dan baš nije neki pa mi se odmakla i greška, pri povlačenju ručke. odnosno kliknem al promašim.  :ljutit:

Obične cisterne.

Zadnja dva su sa Zag cisternama, teško ga vuče jer u packu naravno ima napunjena i prazna, uglavnom sve su pune osim ovih GATX-ovih type 7398 za koje neznam dali su pune ili prazne pošto one dolaze sa MRCE Packa i Semmeringbahna.

MAV

Offline thomcro

• Veteran foruma
« Odgovori #55 u: 01.08.2025. - 21:41 »
... i dočekah, jako dobro  :palac_gore:

Offline Željezni_Domi

• Veteran foruma
« Odgovori #56 u: 09.08.2025. - 23:12 »
Danas drugačiji stil.  :)
MAV

Offline Željezni_Domi

• Veteran foruma
« Odgovori #57 u: 19.08.2025. - 23:45 »
Došlo mnogo novih prinova sa Marsa koje je poslao Looney Tunesov marsovac Marvin the Martian.  :vrag1: :haha:
Ovoga puta još stranih vagona, a i domaćih prinova, bit će puno probnih vožnji! Na sajmu - napomena! Nisu sva vozila prikazana!

MAV

Offline thomcro

• Veteran foruma
« Odgovori #58 u: 20.08.2025. - 00:32 »
... ... o-ooo majstore al' smo se ponovili , ćeš stić sve to sprestestirat do Božića?

Offline Željezni_Domi

• Veteran foruma
« Odgovori #59 u: 20.08.2025. - 00:57 »
Hoće, hoće, ma i do početka rujna bi probe završile.  :migmig:

Na probne vožnje idu Brene sa putničkim vagonima, Cargove i HŽPP-ove ASEA-e sa bruto probama sa teretom i putničkim.

Poslje njih idu dizeli. Screenovi tokom dana. :)
MAV