Autor Tema: 'Božićni vlak'  (Posjeta: 604 vremena)

Offline thomcro

• Veteran foruma
'Božićni vlak'
« u: 31.01.2025. - 14:43 »
Oko Nove godine me puklo da za slijedeći Božić (bi reć ovogodišnji) neću više stavljati pod borić drveni vlak jer sam prije par godina kupio malu dimušu i pet vagona od Mehana a koje bespotrebno stoji u mraku kutije u koj je to došlo ...

odlučio sam, zbog prostora, iskoristiti samo tri vagona i lokomotivu a ostala dva vagona (na vrhu) će bit izvor rezervnih djelova

ovo ide u preinaku/doradu i novo bojanje

s obzirom da ima najmanje posla krenuo sam od službenog vagona

ono što je odrađeno i što tek treba napraviti

Na dva putnička vagona će trebati povećati prozore (maknuti svaku drugu pregradu) i namjera ih je osvjetliti ali ne sa modelarskim svjetlima nego sa sitnim božićnim lampicama. ali do te faze je još jako jako daleko jer sama vagone treba prije pripremiti i obojati.

Zašto već sad krećem ovo delat kad je tek prošao Božić i Nova godina? Zato što mam dovoljno vremena za nabaviti boje, napraviti preinake na vagonima i lokomotivi a poznavajući sebe s vremenom padne početni ushit. Ovako imam sasvim dovoljno vremena sve dovršiti do Božića.

Da, još jedna važna stvar, ovaj vlak će bit statičan, stajat će ispred podnožja borića (slično ko i drveni) i stajati će na 'pravim' tračnicama tako da neće svjetlo odispod ono gore frkat i delat nestabilno, sve će bit više stabilnije nego što je bilo do sad.

...

Offline thomcro

• Veteran foruma
'Božićni vlak'
« Odgovori #1 u: 05.02.2025. - 11:08 »
... novi apdejt ...

na službeni vagon dodan je predprostor

ovo će se baš dobro uklopiti

kad san već bio u motu maknuo sam svaki drugi 'stup' između prozorana crvenom vagonu (ovako to sad već nalikuje na pravi vagon!)

jedino je sad dilema da li to isto napraviti sa zelenim vagonom ili ne (čak san sklon opciji full stanjiti svaki drugi 'stup' da dobijem veće prozore a ostane isti broj)

Sve je ovo još 'sirovo' i trebati će napraviti finiju obradu. Vagone će prije finalnog farbanja trebati prešpricati sa prajmerom tako da će s vremenom sve drugačije izgledati. Neka mjesta će trebati i pokitati prije špricanja prajmera. Definitivno sam odlučio da vagoni neće imati zatvorene prozore nego će biti ovako otvoreni. Sad san zamjetio, morati ću maknuti i sve one čumpiće šta su po krovu (krovovima).

...

Offline thomcro

• Veteran foruma
'Božićni vlak'
« Odgovori #2 u: 23.07.2025. - 16:23 »
... vreme teče, Božić se približava i vreme je za trzavicu (mada pomalo stalno nešta raduckam) ...

na putničkim vagonima san posmicao sve one žiže po krovima, prebrusio, pokitao rupe i rupice, 'očistio' viškove na prozorima, dodao predulaze na sva tri vagona ...

na dimuše još niš ni delano (trebat će joj napravit odbojnike i metnut straga kopču)

Sledeća faza je postavljanje rukohvata na vagone, prijelaznice, odbojnici i kopča na dimuše i onda krećem sa mećanjem prajmera ...

...

Offline thomcro

• Veteran foruma
'Božićni vlak'
« Odgovori #3 u: 20.12.2025. - 15:22 »
... jbtga, nije došao na red za bojanje pa je ovako ispod borića ali i ovako se dobro uklopio ...

...