Oko
Nove godine me puklo da za slijedeći
Božić (bi reć ovogodišnji) neću više stavljati pod borić drveni vlak jer sam prije par godina kupio malu dimušu i pet vagona od
Mehana a koje bespotrebno stoji u mraku kutije u koj je to došlo ...

odlučio sam, zbog prostora, iskoristiti samo tri vagona i lokomotivu a ostala dva vagona (na vrhu) će bit izvor rezervnih djelova

ovo ide u preinaku/doradu i novo bojanje

s obzirom da ima najmanje posla krenuo sam od službenog vagona

ono što je odrađeno i što tek treba napraviti

Na dva putnička vagona će trebati povećati prozore (maknuti svaku drugu pregradu) i namjera ih je osvjetliti ali ne sa modelarskim svjetlima nego sa sitnim božićnim lampicama. ali do te faze je još jako jako daleko jer sama vagone treba prije pripremiti i obojati.
Zašto već sad krećem ovo delat kad je tek prošao Božić i Nova godina? Zato što mam dovoljno vremena za nabaviti boje, napraviti preinake na vagonima i lokomotivi a poznavajući sebe s vremenom padne početni ushit. Ovako imam sasvim dovoljno vremena sve dovršiti do Božića.
Da, još jedna važna stvar, ovaj vlak će bit statičan, stajat će ispred podnožja borića (slično ko i drveni) i stajati će na 'pravim' tračnicama tako da neće svjetlo odispod ono gore frkat i delat nestabilno, sve će bit više stabilnije nego što je bilo do sad.
...