Autor Tema: Razno  (Posjeta: 332 vremena)

Offline thomcro

• Veteran foruma
Razno
« u: 16.04.2024. - 09:58 »
Dobio linkija ... https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/prodaetsya-manevrovyy-teplovoz-chme-3-prodam-lokomotiv-chme-3-IDGFgOY.html

par sličica

Prijevod opisa ...

Citat:
Opis
Manevarska dizel lokomotiva tipa ChME 3, upravitelj. broj 4280, 1983 Dizel lokomotiva
Izvedeni su veliki popravci u sklopu KR (kapitalni remont) 2: Popravci su završeni 2023. godine.
- popravak dizela (brušenje radilice 1-2 razreda, zamjena glavnih ležajeva i ležajeva klipnjača, ugradnja novih poklopaca cilindara, košuljica, klipova, prstenova, gumene galanterije, grupe goriva itd.);
- popravak vučnih elektromotora TED u sklopu KR 1;
- popravak glavnog generatora TD 802 u iznosu od 1 kn;
- električni strojevi i el Uređaji, sa zamjenom visokonaponske i niskonaponske struje. ožičenje i električna modernizacija. shema;
- šahtovi hladnjača s ugradnjom novih rashladnih dijelova, cjevovoda vode, ulja, goriva;
- jedinice i mehanizmi;
- šasije sa zamjenom guma kotača, pogonskih zupčanika i kompletnom magnetskom i ultrazvučnom defektografijom kotača, popravkom i defektografijom okvira okretnih postolja, zamjenom čahura, valjaka, silent blokova i sl.
- kabine dizel lokomotive (cijevi, podovi, oplata), elektro instalacije. Brisači i ventilatori.
- ugradnja nove baterije 56TN-150Sa-U2;
- ugradnja sigurnosnih sustava za izlazak s pruge Ukrzaliznytsia (ALSN, EPK-150, mjerač brzine).
- kompletno bojanje dizel lokomotiva (čišćenje do metala, grundiranje, bojanje auto bojama);
- produženje vijeka trajanja za 10 godina (DGUZhT nazvan po Lazaryan).
Diesel lokomotiva u bilanci poduzeća, prodaja s PDV-om.
Cijena i uvjeti plaćanja po dogovoru. Moguća zamjena za nekretnine, specijalnu opremu, automobile, nadgrađe kolosijeka.

Cijena? Otprilike 356 000 eura. Top stanje!

Ali ima mali problem ... širina postolja je ruska!

Offline thomcro

• Veteran foruma
Razno
« Odgovori #1 u: 01.09.2024. - 22:12 »
... objavljeno u večernjaku, kako umjetna inteligencija vidi hrvatske gradove za 100 godina ...

Zagreb

Split

Rijeka

Osijek

Zadar

Velika Gorica

Pula

Slavonski Brod

Karlovac

Varaždin

Source: vecernji.hr

Offline Laurus97

• Administrator
  • Veteran foruma
Razno
« Odgovori #2 u: 14.09.2024. - 23:50 »
... objavljeno u večernjaku, kako umjetna inteligencija vidi hrvatske gradove za 100 godina ...

...

Uopće me ne bi čudilo da stvarno tako nekako i bude, ali drago mi je da ja neću živjeti tad. Nije to za mene, ne vesele me roboti, moderna tehnologija i sve to moderno niti malo.

Željeznica je bolest ili ljubav,
od nje se ne može obraniti,
kada te jednom privuku željezničke tračnice,
od njih se više nikad ne možeš maknuti.
:pamet:

Offline thomcro

• Veteran foruma
Razno
« Odgovori #3 u: 15.09.2024. - 00:48 »
... kako je krenulo pitanje je ćemo dočekat i slijedeće ljeto jer onaj '... mali krokodilski psihopat prijeti armagedonom ...'