... uh, ono sinoć u Rijeci ...
ovo sam snimio oko 18.30 ispred kuće na zavoju

a ovo je snimljeno oko 22.10

Nakon što sam snimio ove zadnje fotografije jednostavno sam baš
morao otići do Špara da vidim šta je sa našom Mazdom. Do tamo, točnije na raskršću, voda je već prilično šibala odozgora po cesti koja se spušta od mosta od zaobilaznice a i odozgo po Osječkoj nije bilo niš bolje. Trebalo mi je ne više od deset minuta da vidim šta je sa Mazdom (sve je bilo OK, nutra suha a izvana ju je Bog oprao od prašine) i da se krenem vraćati doma. Prvo sam htio preći cestu kod Špara međutim nije bilo šanse jer je bila prilična navala vode po Osječkoj pa sam odlučio natrag istim putem kojim sam i došao. No ... na raskršću je već bilo toliko vode (i odozgora iz Mihačeve i iz Osječke) da jednostavno više nisam mogao izbjeći potapanje cipela, Prevedeno na HR: u niti desetak minuta količina vode se gotovo udvostrućila!!! A sve je to kretalo dole ka centru.
Sad je mirno, trenutno niš ne pada, ko da samo par sati ranije nije bio biblijski potop.
E da, taj zavoj u Osječkoj, tu dole ispod sobe kojeg kad kiša pada jako volim snimati, taj zavoj krivo leži, ustvari ne leži krivo nego ima manjak šahti, kad pada jača kiše vode se na rsakršću kod Špara se spajaju (one koje dolaze odozgora po Osječkoj i one vode koje dolaza po Mihačevoj, tu dolaze vode iz same Mihačeve i odvodnja sa mosta ispred tunela Škurinje I) i onda to nahrupi dole ka centru. Gledajući prema gore, na samom zavoju je tek jedna šahta za oborinske vode sa desne strane a voda teče po lijevoj strani i na zavoju prelazi na desnu stranu i ta jedna šahta nema šanse da apsorbira svu vodu i začas eto kaosa. Oni koji dolaze iz centra skreću u lijevo, oni šta idu odozgora ka centru je*bu mater onima šta dolaze odozdola jer je zavoj skroz poplavljen (zna bit vode više od rubnjaka tako da povremeno tu poplavi i nogostup) i učas nastane frka.
Čujem da sad u daljini opet grmi ...