Autor Tema: Vremenska prognoza 2022.  (Posjeta: 1446 vremena)

Offline LeonČK

• Veteran foruma
    • TrainzHrvatska
Vremenska prognoza 2022.
« Odgovori #15 u: 19.08.2022. - 02:05 »
Taman sam na putu za Split.  (1782 Osijek -  Split)   :beljo:

U zadnje vrijeme često ideš u Split? Daj ako možeš o Solin i Knin malo pofotkat.
Bude bude. Danas samo do Kaštel Starog pa sa biciklima na sadine :migmig:.  Idem još 27.8 pa budem probao pofotokat Solin ali Knin malo teže to kad idem onda baš u Knin.

BTW taman iza lokomotive vagon kupe 9 i 2 metra dijeli od 2044 013 pravi doživljaj za railfanove 😁((dosta da ne odem previše u OFFTOPIC))

Offline thomcro

• Veteran foruma
Vremenska prognoza 2022.
« Odgovori #16 u: 19.08.2022. - 11:39 »
... pratim na rain alarmu od jutra rana situaciju iznad Hr (temperatura gore lijevo je za Rijeku), ovo je skrinšot od prije par minuta (oblaci 'putuju' na desno, na istok) ...

... dobar dio je prošal ali još nadoilazi i bojim se da još nije kraj (btw, naša Mazda je sva puna pjeska i vapi za dobrim pranjem al sačekat ću još jedan val pa da vidim kako će bit nakon te kiše a ako nebude zadovoljavajuće, a najvjerovatnije da neće bit, onda krpu i kantu vode u ruke i ožeži thomcro  :haha:)

Offline thomcro

• Veteran foruma
Vremenska prognoza 2022.
« Odgovori #17 u: 20.08.2022. - 17:08 »
... oko 16 sati na Kvarneru ...

prema Krku

i prema Cresu/Učki

U trenutku fotografiranja u Rijeci je taman stala kiša (trenutno niš ne pada a i polako se vedri)

Offline thomcro

• Veteran foruma
Vremenska prognoza 2022.
« Odgovori #18 u: 09.09.2022. - 11:05 »
... jutros se čak ukazala i zera sunca a sad se sprema novi kijamet (trenutna temperatura u Rijeci vidi se gore lijevo) jer se smrklo ko da je šest popodne  :ljutit:

Noćas jebilo baš žestoko pjevanje sa pucanjem a lilo je ko da nije par mjeseci padalo ( :haha:)

Offline thomcro

• Veteran foruma
Vremenska prognoza 2022.
« Odgovori #19 u: 16.09.2022. - 12:44 »
... prije nekih dvadesetak minuta, nebo se otvorilo ...

sa ove strane prozora

sa vanjske strane

potekla i mala Škurinjčica

prema Cresu i Puli

iznad Krka je 'oko' i vidi se nebo

kako došlo tako i ošlo, očekujte da će vam uskoro doć i da ćete i vi dobit svoju porciju mokroće  :haha:

Offline thomcro

• Veteran foruma
Vremenska prognoza 2022.
« Odgovori #20 u: 18.09.2022. - 10:00 »
... nakon one jučerašnje kišurine i bure jutro je osvanulo okupano suncem (samo se nadam da će tako ostati i tijekom dana mada ima nešto oblaka prema jugoistoku)

Offline thomcro

• Veteran foruma
Vremenska prognoza 2022.
« Odgovori #21 u: 29.09.2022. - 09:32 »
... uh, ono sinoć u Rijeci ...

ovo sam snimio oko 18.30 ispred kuće na zavoju

a ovo je snimljeno oko 22.10

Nakon što sam snimio ove zadnje fotografije jednostavno sam baš morao otići do Špara da vidim šta je sa našom Mazdom. Do tamo, točnije na raskršću, voda je već prilično šibala odozgora po cesti koja se spušta od mosta od zaobilaznice a i odozgo po Osječkoj nije bilo niš bolje. Trebalo mi je ne više od deset minuta da vidim šta je sa Mazdom (sve je bilo OK, nutra suha a izvana ju je Bog oprao od prašine) i da se krenem vraćati doma. Prvo sam htio preći cestu kod Špara međutim nije bilo šanse jer je bila prilična navala vode po Osječkoj pa sam odlučio natrag istim putem kojim sam i došao. No ... na raskršću je već bilo toliko vode (i odozgora iz Mihačeve i iz Osječke) da jednostavno više nisam mogao izbjeći potapanje cipela, Prevedeno na HR: u niti desetak minuta količina vode se gotovo udvostrućila!!! A sve je to kretalo dole ka centru.

Sad je mirno, trenutno niš ne pada, ko da samo par sati ranije nije bio biblijski potop.

E da, taj zavoj u Osječkoj, tu dole ispod sobe kojeg kad kiša pada jako volim snimati, taj zavoj krivo leži, ustvari ne leži krivo nego ima manjak šahti, kad pada jača kiše vode se na rsakršću kod Špara se spajaju (one koje dolaze odozgora po Osječkoj i one vode koje dolaza po Mihačevoj, tu dolaze vode iz same Mihačeve i odvodnja sa mosta ispred tunela Škurinje I) i onda to nahrupi dole ka centru. Gledajući prema gore, na samom zavoju je tek jedna šahta za oborinske vode sa desne strane a voda teče po lijevoj strani i na zavoju prelazi na desnu stranu i ta jedna šahta nema šanse da apsorbira svu vodu i začas eto kaosa. Oni koji dolaze iz centra skreću u lijevo, oni šta idu odozgora ka centru je*bu mater onima šta dolaze odozdola jer je zavoj skroz poplavljen (zna bit vode više od rubnjaka tako da povremeno tu poplavi i nogostup) i učas nastane frka.

Čujem da sad u daljini opet grmi ...

Offline thomcro

• Veteran foruma
Vremenska prognoza 2022.
« Odgovori #22 u: 29.09.2022. - 12:49 »
... valja znati ...

(jutarnji.hr)

Offline thomcro

• Veteran foruma
Vremenska prognoza 2022.
« Odgovori #23 u: 29.09.2022. - 16:57 »
... slijedi nova porcija kiše, oblak u koji upire strelica sad je već skoro iznad Rijeke

... grmi na sve strane ali još ne pada. Za sada ...

Offline thomcro

• Veteran foruma
Vremenska prognoza 2022.
« Odgovori #24 u: 04.11.2022. - 10:53 »
... od sinoć pada kiša sa povremenim prekidima ali najveća ackija je na moru ... valja ga sve u šešnajst

Po mojoj slobodnoj procjeni ovo su valovi visine između 3 i 4 metra

Offline thomcro

• Veteran foruma
Vremenska prognoza 2022.
« Odgovori #25 u: 04.11.2022. - 12:26 »
... snimljeno prije dvadesetak minuta na povrataku doma

prema sjeveru

prema Cresa

prema Učki

Offline thomcro

• Veteran foruma
Vremenska prognoza 2022.