Autor Tema: ČD Cargo Adria  (Posjeta: 664 vremena)

Offline thomcro

• Veteran foruma
ČD Cargo Adria
« u: 10.12.2022. - 17:20 »
Još jedan operater u Hrvackoj ...

Širenje ČD Carga na Balkan: Nova izravna veza između Rijeke i Paskova

Najveći češki cargo prijevoznik ČD Cargo lani je u svibnju u Zagrebu osnovao tvrtku kćer ČD Cargo Adria s ciljem širenja na Balkan. Cargo prijevoznik sada nudi izravnu redovitu vezu između hrvatske Rijeke i terminala Paskov u Ostravi.

Inozemna ekspanzija češkog nacionalnog prijevoznika ČD Cargo donosi plodove. Tvrtka ČD Cargo Adria, koju je on osnovao, dobila je vrlo zanimljiv posao, a to je izravna redovna veza između hrvatske Rijeke i ostravačkog terminala Paskov preko Jadranskog kontejnerskog terminala (AGCT). Maersk je ovu liniju naručio od kćeri najvećeg češkog prijevoznika.

Izvršni direktor AGCT-a Emmanuel Papagiannakis rekao je u priopćenju za javnost: "Češko tržište jedno je od najvažnijih tržišta u Europi s važnim proizvodnim centrom i potrošačkim tržištem. Trenutačno postoji nekoliko redovitih tjednih skupnih vlakova između Rijeke, Srbije, Bosne i Mađarske s produžetkom za Slovačku. Cijenimo što je Maersk pokrenuo ovu inicijativu koja dodaje izravnu željezničku vezu s Češkom. Ovo također potvrđuje sve veću važnost AGCT-a kao vrata prema srednjoj i jugoistočnoj Europi.”

Iz toga je jasno da je ČD Cargo dobro pozicioniran da se etablira na domaćem tržištu i izgradi temelje za širenje u druge zemlje Balkana. Ako uspije, Češka bi u budućnosti mogla postati vrata Balkana prema srednjoj Europi. Ne smijemo zaboraviti ni činjenicu da balkanske države pokušavaju pristupiti Europskoj uniji, što bi moglo pojednostaviti trgovinske odnose. Zemlje kandidati su trenutno Srbija, Albanija ili Sjeverna Makedonija.

Source: railtarget

.....
Maloprije sam dobio informaciju, navodno će voziti Vektroni

Offline thomcro

• Veteran foruma
ČD Cargo Adria
« Odgovori #1 u: 01.03.2023. - 18:41 »
... riskirati ću pa ću staviti ovdje ali ka se pogledaju fotografije sve nekako smrdi da je ovo OK tema

zujim danas nakon bolnice i opazim na kolodvoru ... ima Kgsova, neke nove firme i hažeovih. Nova firma je ADRIA. Pomislio sam opet neki novi operter i dok nisam došao doma i pregledao fotografije nisam kužio o čemu je riječ. Dok sam sređivao fotografije za texture opazio sam jednu ploču na jednom vagonu ...

nu to, registracija

ima i cijeli vagon (iz kojeg je izvučena ta ploča)

i još jedan

još uvijek mi ništa nije zvonilo na uzbunu po tamburi, malo dalje, dole kamo je onaj rumunjski gremlin, parkirano je bilo još vagona (jednog od njih sam stavio u temu o stranim vagonima, onaj crni od Ermewe) ali bilo je još štofa (nažalost, ovom prvom sam snimio samo registraciju jer sam se vraćao a kad sam opet išao naprijed zaboravio sam fotografirati taj vagon) ...

pa još jedan a gotovo sve iza toga vagona imalo je isto registraciju od Adrije

Tek kad sam razmišljao kamo ugurat te fotografije nađem ovu temu i skužim što bi to moglo biti! Da ponovim ono iz uvoda, nemora ovo bit da je to ta Adrija ali kad se pogledaju vagoni (Kgsovi i svi ostali vagoni za kontejnere) lako bi moglo biti da sam ušao u trag nečem novom.

Offline Željezni_Domi

• Veteran foruma
    • Moje fotografije željeznice, vagona i tako dalje.
ČD Cargo Adria
« Odgovori #2 u: 02.03.2023. - 00:18 »
Nažalost Thomcro, nije to Česka Adria, već Riječka, nije velika firma nažalost ali polako rastu sa vagonima. Imam ja tih raznijih Adria Railovih vagona već fotkano.
Ti Kgsovi vagonu su bivši Cios Cargo (vidi se na prvoj slici ostaci Cios Carga).
Evo jednog od mene ljetos, još uvijek vidljivi ostaci CIOS Carga loga.

MAV

Offline thomcro

• Veteran foruma
ČD Cargo Adria
« Odgovori #3 u: 02.03.2023. - 01:58 »
Nažalost Thomcro, nije to Česka Adria, već Riječka, nije velika firma nažalost ...
... a dobro, šta sad, falio falio, ni prvi ni zadnji put  :haha:

... polako rastu sa vagonima.
... vidio sam da je od silosa pa prema Žabici (premacentru Rijeke) biilo dosta parkiranih kontejnerskih vagona ali nažalost em više nije bilo vremena za to fotografirati em me već kičma počela boljeti a morao sam još poć platiti par računa.Nadajmo se da ti vagoni neće skoro nestati pa da ih se može pažljivije pofotkati.