Novi Postovi

 Str: [1] 2 3 ... 10
1
Uz kavicu i napolitanke / Odg: Vremenska prognoza 2023.
« Zadnji post od thomcro u 25.03.2023. - 17:53  »
... najprije sam vidio komadić ...


a onda sam skužio da ima još  :srecko:2
Razno / Odg: Sa flajtradara
« Zadnji post od thomcro u 23.03.2023. - 13:24  »
... nešta se dešava ...
... lete i danas ali samo talijani


ali, možda situacija na moru otkriva o čemu se dela, skrinšot sa marinetraffika


ovo što sam označio crvenim strelicama, svjetlo plava prometala, to su opskrbni brodovi za platforme, koji su i sinoć bili na toj poziciji ali ne ovoliko kao danas (mislim da sam vidio jednog). A što je na tom djelu Jadrana da su se svi uzvrpoljili? Neznate? Plinske platforme su negdje otprilike na tim pozicijama. E sad, je se što desilo da je odjednom tako pojačana aktivnost i na moru i u zraku nisam uspio odgonetnuti. Prije otprilike mjesec-mjesec i pol pisalo je na našim portalima daa su talijani vidjeli ruske vojne brodove u južnom Jadranu, da li bi bilo čudno da je koji ovih dana 'zalutao' u sjeverni Jadran!?
3
Razno / Odg: Sa flajtradara
« Zadnji post od thomcro u 22.03.2023. - 19:33  »
... nešta se dešava ...
... definitivno se nešta dešava, skrinano prije par minuta ...

 :WTF: (zašto ovako čudna trasa sam bog zna)


opet je Pilatus preletio iznad kuće


a što reć na ovo


dva naša Pilatusa su dole na jugu


u međuvremenu je Pilatus već na pol Velih vrata


na talijanskoj strani nestao je Herkules ali pojavila su se dva helikoptera
4
Razno / Odg: Sa flajtradara
« Zadnji post od thomcro u 21.03.2023. - 21:26  »
... nešta se dešava, trenutno su naša tri Pilatusa u zraku


i američki Super Herkules, letio je do Zadra


pa se okrenuo natrag prema Rijeci


Na marine traficu se nevidi ništa neuobičajeno na moru (većinom su ribarice vani oko Cresa)

*****
Herkules je upravo sletio u Zadar a i Pilatusi se vraćaju u Zadar
5
Tramvaji / Odg: Đuro Đaković TMK 201+701 (TMK 1Z+TP1) - Bik
« Zadnji post od garfield u 20.03.2023. - 09:59  »
221+714, prema informaciji koju sam dobio, nedavno je na Žitnjaku imao teži kvar odnosno da se na 221 nešto na postolju skupa s kardanom raspalo i izgledno je da više neće u promet.
Ipak je popravljen i vraćen u promet, odrađen je servis postolja. Znači da im se ipak još ne bliži kraj.
6
Uz kavicu i napolitanke / Odg: Male glavolomke
« Zadnji post od thomcro u 19.03.2023. - 10:30  »
... opako ali dobar test koliko Vam je dobar vid, treba vidjeti sedam brojeva ...... ovih: 3452839

Brojevi u sredini se odmah zamjete ali oni krajnji  :noway:

7
Razno / Odg: Sa flajtradara
« Zadnji post od thomcro u 19.03.2023. - 10:05  »
... unatrag par dana, od utorka kad su rusi skinuli drona, primjeti se da se nevide osmatrači,na na Crnom moru ni na Baltiku. Ustvari, vide se samo vide se koji!?

Evo što se vidjelo jutros ...

nizozemski Airbus na letu za Rzeszow


ovaj čelenđer i jučer je radio istu trasu


iznad Rumunjske lete, vidljivi!, samo civilni avioni


Sve ovo niš ne znači da vojnih aviona nema u zraku, kao i sto puta do sada, ako ne želiš da te vide isključiš transponder. Jasno, ne samoinicijativno već u dogovoru sa bazom.
8
Željeznički prijevoznici / Odg: Transagent špedicija
« Zadnji post od thomcro u 18.03.2023. - 09:03  »
... pitanje glasi: jučer sam dobio jednu fotografiju (sorry, nemogu ju objaviti) snimljenu na prijelazu pred Mejom, koliko ima Akiema u Hrvatskoj? Na toj fotografiji mi se čini kao da su dvije lokomotive (pokušati ću dobiti dozvolu za objavu te fotografije, jbtga, nitko ne voli da se njegove fotografije objavljuju od trećih osoba), prva se vidi u cijelosti ali od one iza samo komadić upravljačnice
9
Razno / Odg: Sa flajtradara
« Zadnji post od thomcro u 17.03.2023. - 21:06  »
... nakon utorka dupe sad gaće žvaće  :haha:

10
Razno / Odg: Sa flajtradara
« Zadnji post od thomcro u 14.03.2023. - 20:14  »
... ovo od jutros ...
...... moglo bi imati veze sa ovim ...

DRAMA NA CRNOM MORU
Sudarili se ruski borbeni zrakoplov i američki dron: 'Rusi su počeli izlijevati gorivo ispred nas'Američka vojska potvrdila je kako je dron MQ-9 izvodio rutinsku operaciju u međunarodnom zračnom prostoru kada ga je jedan od dva ruska borbena zrakoplova SU-27 presreo

Ruski borbeni zrakoplov sudario se s američkom bespilotnom letjelicom iznad Crnog mora, čime je prisilio američke zračne snage da obore svoj dron, potvrdila je američka vojska. Potvrdili su kako je dron MQ-9 izvodio rutinsku operaciju u međunarodnom zračnom prostoru kada ga je jedan od dva ruska borbena zrakoplova SU-27 presreo, prenosi BBC.

Također se u priopćenju navodi kako je ''nesiguran i neprofesionalan potez Rusa'' skoro uzrokovao pad jednog od borbenih zrakoplova te drona.

Dužnosnici također navode kako je jedan od ruskih zrakoplova ''namjerno preletio dron i počeo izlijevati gorivo'', prenosi CNN. Zrakoplovi su potom oštetili propeler Reaper drona. ''Otprilike u 7:03 ujutro, jedan od ruskih zrakoplova Su-27 udario je u propeler MQ-9, zbog čega su američke snage morale srušiti MQ-9 u međunarodnim vodama. Nekoliko navrata prije sudara, Su-27 su izlili gorivo i letjeli ispred MQ-9 na bezobziran, ekološki neispravan i neprofesionalan način. Ovaj incident pokazuje nedostatak stručnosti, osim što je nesiguran i neprofesionalan'', potvrdio je zapovjednik američkih zračnih snaga za Europu i Afriku James B.Hecker u objavljenom priopćenju.

''Ruski i američki zrakoplovi djelovali su iznad Crnog mora tijekom rata, ali ovo je prva poznata takva interakcija, potencijalno opasna eskalacija u kritičnom trenutku borbi. SAD upravlja bespilotnim letjelicama Reaper iznad Crnog mora od prije početka rata, koristeći špijunske bespilotne letjelice za nadzor područja. Bespilotne letjelice Reaper mogu letjeti i do 50.000 stopa te imaju senzore i mogućnosti za prikupljanje obavještajnih podataka i obavljanje izviđanja tijekom duljeg vremenskog razdoblja, što ih čini idealnom platformom za praćenje kretanja na bojnom polju i u Crnom moru'', objasnilo je ministarstvo obrane SAD-a.

Predsjednik Joe Biden bio je jutros obaviješten o ovom incidentu, potvrdio je to koordinator za komunikacije Nacionalnog vijeća za sigurnost John Kirby. Kirby je također dodao kako ''nije uobičajeno'' presretanje ruskih zrakoplova jer su posljednjih tjedana zabilježili tri ovakva slučaja, no ovaj je bio poseban zbog ''nesigurnih, neprofesionalnih i nepromišljenih'' akcija Rusa.

Source: vecernji

Nevezano za ovo, prije desetak minuta jedan ukrainac je preletio južno od Rijeke (dolazi iz Njemačke)


a u Rumunjskoj kruži jedna špijunčina


S obzirom da su se ameri sad opekli moguće da drona više nebudu tako skoro slali u misiju ili ako budu i slali još će ga zeru dignuti. Samo nije mi baš jasno, ako je rusima taj dron smetao zašto ga nisu skinuli raketom sa aviona nego su se ludirali u zraku
 Str: [1] 2 3 ... 10