... ovo je sve luđe i luđe i u ovome se doslovno nezna ko je normalan a ko je lud! Ali da krenem otpočetka, unatrag par dana htio sam na ovu drezinu staviti kran ...

... i kako to ide, krenem ja pretraživati fotografije po
ŽFH pa po
Simulator worldu i na koncu po rečkim
Vlakovima i tek sad nisam niš pametniji, čak štoviše ovo je skroz ludo i tu vlada tako veliko šarenilo med registracijama da se vrlo lako u trenu pogubit. Zašto? Postoji, doslovno!, upotrijebit ću simulatorski termin, shape ... šejp ... oblik ... da drezina istog oblika ima skroz drugačiju registraciju serije mada su od istog proizvođača. Konkretno, ovo na skrinšotu je drezina od
Giesmara ali, možda je to razlog

mada je to jako jako nategnuto!, ima ih sa i bez dizalice. Bez obzira imaju li dizalicu ili ne neke drezine imaju oznaku serije
9 111 a neke
9 485. Doduše kasnije kad sam pogleddao što piše u Uputi 52 mogući razlog moree biti i namjena neke drezine. Te oznake serije,
9 111 i
9 485, imaju i još neke drezine. Konkretno,
9 111 oznaku ima(ju) i Plaserovi strojevi dok
9 485 imaju i neke drezine od TAMa.
Druga stvar, drugi broj, broj vozila, isto more zavarat! Našao san med svojim arhiviranim fotografijama jednu TAMovu drezinu koja ima drugi broj
901 i to sam upisao u tražilicu u
Uputi 52 i tamo mi je izbacilo rezultat da ima dvije drezine sa takvim drugim brojem ali se zato prvi broj raazlikuje u samo jednoj znamenci (9111 <-> 9311).
Slijedom ovohga gore navedenog smislio sam opaki plan: budem sabrao svoja umjetnička djela na jedan kup i onda, ravnajući se sa Uputom 52, vidjeti što ja imam snimljenog od drezinčadi. Jasno, ko prvo trebat će mi dosta vremena da ja pregledam sve snimljene fotografije i ko drugo ja nemam snimljene sve drezine, ja sam snimao samo na riječkom području i tek nešta jako malo na šire. Neznam čega ima istočnije od Zagreba i južnije od Ogulina (mada smo bili 2009 u januaru na ekšnu do Splita i jesam nešta snimio ali sam bog zna što jer, kako sam i napisao, sve treba pozorno pregledat i staviti na kup).
Još jedna stvar za kraj, s obzirom da je ovo jako kompleksno nemojte otvarati nepotrebno novu temu dok ja ne skupim dovoljno maaterijala za urbi et orbi i dok ne dogovorim sa Laurusom kako to formirati jer možda nebi bilo loše raščlaniti i podbijačice i planirke jer i kod njih vlada podjela, nisu sve podbijačice iste dok planirka je planirka ali ih ima nekoliko vrsta. Sve u svemu, ovo ni delo za pol sata nego za preko nekoliko mjeseci ako ne i za godinu dela. Da se vratim na skrinšot, kad san vidio da je neki zapetljanac/zavrzlama poslao san privatnu poruku
Leonu na fejsu da ako je siguran da je ta registracija točna, što je on kategorički potvrdio da je, tek onda mi niš ni bilo jasno pa san krenuo čeprkati po tome (možda bi bilo bolje da nisam jer sad mi se sve čini da san si nabrao nepotrenog svraba

)