Autor Tema: Drezine  (Posjeta: 2561 vremena)

Offline LeonČK

• Veteran foruma
    • TrainzHrvatska
Drezine
« Odgovori #15 u: 06.05.2022. - 09:15 »
I ova drezina bi bila dovoljna za "Agram" koliko ljudi putuje :hahah:

Offline thomcro

• Veteran foruma
Drezine
« Odgovori #16 u: 06.05.2022. - 10:50 »
... svašta se uz prugu najde a ovima bar to nije problem stat i pobrat. Svojedobno smo Kapo i ja videli jednu ploču negdje na pol puta između Zlobina i Drivenika i kaže Kapo baš bi ju bilo dobro pokupiti, samo ima jedan mali problem: kako doć do nje jer je usred vukojebine a hodat prugom (i prije 6-7 godina) tim djelom nije bilo baš preporučljivo a uz prugu je nemoguće doć jer (gledajući prema Driveniku) sa leve strane su strme jamt'ne a zdesna se odma uzdiže brdo i nema šanse negdje se sklonit od dolazećeg vlaka. Vidjeli smo i jedan stari, plehnati, pantograf od žutke malo prije tunela Baudine (kod Škrljeva) iz smjera Meje ali dok smo mi odregirali više ga nije bilo, vjerovatno ga je netko u međuvremenu pobrao. A bio bi lep trofej na zidu sobe  :srecko:

Offline garfield

• Veteran foruma
Drezine
« Odgovori #17 u: 06.05.2022. - 13:10 »
Svašta radnici od Infre stave na drezine
Češka izvozna registarska pločica.

Offline Željezni_Domi

• Veteran foruma
    • Moje fotografije željeznice, vagona i tako dalje.
Drezine
« Odgovori #18 u: 27.10.2022. - 02:44 »
Rumunjski TMD (DPE-66) 99 53 9232 048 - 2 od ISAF SA (u vlasništvu Colas Rail Groupa) na dugačkom teretnom vlaku iz Rumunjske ulazi u Budimpeštu, ispričavam se zbog loše slike, za sve je kriva kiša.  :ljutit:

Budimpešta 25.10.2018 11:41h
MAV

Offline LeonČK

• Veteran foruma
    • TrainzHrvatska
Drezine
« Odgovori #19 u: 29.11.2022. - 13:59 »

Po svijetlima mi izgleda kao Poljska drezina

Kaštel Sućurac 12.8.2021
Još je dan danas tamo na istom mijestu...

Offline LeonČK

• Veteran foruma
    • TrainzHrvatska
Drezine
« Odgovori #20 u: 29.11.2022. - 14:03 »
Ali mislim da sam našao trag za tu drezinčad.
Slika iz udžbenika "Osnove prijevoza i prijenosa"

Offline thomcro

• Veteran foruma
Drezine
« Odgovori #21 u: 29.11.2022. - 17:34 »
... nadam sa da si registrirao da je to čudo izašlo iz niškog MINa.

Nego, meni je fascinantno, na počeku, kako njiih šestorica jedva dignu komadić tračnice na drezinu

Offline thomcro

• Veteran foruma
Drezine
« Odgovori #22 u: 30.03.2023. - 22:39 »
... staviti ću u ovu temu ali nisam siguran je prikladna, uglavnom snimo sam danas na šturcu na Škrljevu dva stroja, po onome što piše na jednom, švicarska,čiji su išto tamo rade neznam

unaprijed se  izvinjavam što je ova turbo mutna (jbtga, okinuo sam u brzini a nije više bilo vremena za popravni  :ljutko: jer me pritiskao bus za doma) ali staviti ću ju samo da znate o čemu se dela i kamo je to

Stroj je Tm i registracija (švicarci imaju Tm drezine te veličine ali za njihov uskotračni kolosjek)

Offline thomcro

• Veteran foruma
Drezine
« Odgovori #23 u: 05.10.2023. - 20:21 »
... HR-HŽ 98 78 910X XXX-X

Offline Željezni_Domi

• Veteran foruma
    • Moje fotografije željeznice, vagona i tako dalje.
Drezine
« Odgovori #24 u: 13.09.2024. - 11:24 »
Fotkano u Simmeringu, privatni Plasser & Theuer TMD od Europtena, nažalost neznam o kojem modelu je riječ.
99 81 A-ETE 9131 002 - 3

17.5.2024 9:26h
MAV

Offline thomcro

• Veteran foruma
Drezine
« Odgovori #25 u: 11.11.2024. - 13:44 »
... ovo je sve luđe i luđe i u ovome se doslovno nezna ko je normalan a ko je lud! Ali da krenem otpočetka, unatrag  par dana htio sam na ovu drezinu staviti kran ...

... i kako to ide, krenem ja pretraživati fotografije po ŽFH pa po Simulator worldu i na koncu po rečkim Vlakovima i tek sad nisam niš pametniji, čak štoviše ovo je skroz ludo i tu vlada tako veliko šarenilo med registracijama da se vrlo lako u trenu pogubit. Zašto? Postoji, doslovno!, upotrijebit ću simulatorski termin, shape ... šejp ... oblik ... da drezina istog oblika ima skroz drugačiju registraciju serije mada su od istog proizvođača. Konkretno, ovo na skrinšotu je drezina od Giesmara ali, možda je to razlog mada je to jako jako nategnuto!, ima ih sa i bez dizalice. Bez obzira imaju li dizalicu ili ne neke drezine imaju oznaku serije 9 111 a neke 9 485. Doduše kasnije kad sam pogleddao što piše u Uputi 52 mogući razlog moree biti i namjena neke drezine. Te oznake serije, 9 111 i 9 485, imaju i još neke drezine. Konkretno, 9 111 oznaku ima(ju) i Plaserovi strojevi dok 9 485 imaju i neke drezine od TAMa.

Druga stvar, drugi broj, broj vozila, isto more zavarat! Našao san med svojim arhiviranim fotografijama jednu TAMovu drezinu koja ima drugi broj 901 i to sam upisao u tražilicu u Uputi 52 i tamo mi je izbacilo rezultat da ima dvije drezine sa takvim drugim brojem ali se zato prvi broj raazlikuje u samo jednoj znamenci (9111 <-> 9311).

Slijedom ovohga gore navedenog smislio sam opaki plan: budem sabrao svoja umjetnička djela na jedan kup i onda, ravnajući se sa Uputom 52, vidjeti što ja imam snimljenog od drezinčadi. Jasno, ko prvo trebat će mi dosta vremena da ja pregledam sve snimljene fotografije i ko drugo ja nemam snimljene sve drezine, ja sam snimao samo na riječkom području i tek nešta jako malo na šire. Neznam čega ima istočnije od Zagreba i južnije od Ogulina (mada smo bili 2009 u januaru na ekšnu do Splita i jesam nešta snimio ali sam bog zna što jer, kako sam i napisao, sve treba pozorno pregledat i staviti na kup).

Još jedna stvar za kraj, s obzirom da je ovo jako kompleksno nemojte otvarati nepotrebno novu temu dok ja ne skupim dovoljno maaterijala za urbi et orbi i dok ne dogovorim sa Laurusom kako to formirati jer možda nebi bilo loše raščlaniti i podbijačice i planirke jer i kod njih vlada podjela, nisu sve podbijačice iste dok planirka je planirka ali ih ima nekoliko vrsta. Sve u svemu, ovo ni delo za pol sata nego za preko nekoliko mjeseci ako ne i za godinu dela. Da se vratim na skrinšot, kad san vidio da je neki zapetljanac/zavrzlama poslao san privatnu poruku Leonu na fejsu da ako je siguran da je ta registracija točna, što je on kategorički potvrdio da je, tek onda mi niš ni bilo jasno pa san krenuo čeprkati po tome (možda bi bilo bolje da nisam jer sad mi se sve čini da san si nabrao nepotrenog svraba  :haha:)

Offline thomcro

• Veteran foruma
Drezine
« Odgovori #26 u: 11.11.2024. - 20:21 »
... samo malo pojašnjenje ovog djela jer je izostala misao koja detaljnije pojašnjava ovo ...
...  Našao san med svojim arhiviranim fotografijama jednu TAMovu drezinu koja ima drugi broj 901 i to sam upisao u tražilicu u Uputi 52 i tamo mi je izbacilo rezultat da ima dvije drezine sa takvim drugim brojem ali se zato prvi broj raazlikuje u samo jednoj znamenci (9111 <-> 9311) ...
... obje drezine su istog oblika s time da jedna na suprotnom kraju od upravljačnice ima kipu i dizalicu a druga ima sanduk sa pomičnim stranicama  i platformu za održavanje mreže.

Dali je to razlog za drugačije označavanje serija? Vjerovatno da je, jbtga ...

Offline garfield

• Veteran foruma
Drezine
« Odgovori #27 u: 11.11.2024. - 22:05 »
Bila je 2017. renumeracija željezničkih vozila i strojeva u vlasništvu Pružnih građevina, u skladu s nekim novim pravilnikom. Zbog toga se ista vozila mogu vidjeti s različitim oznakama.

Offline thomcro

• Veteran foruma
Drezine
« Odgovori #28 u: 11.11.2024. - 22:57 »
... Zbog toga se ista vozila mogu vidjeti s različitim oznakama.
... uspio san izvuć od prvog fotiča negdje oko 140 fotografija ali i to šta san izvukao i na brzihen pregledao ... konfjužon samo taki  :udara: i zbilja će trebat zagrijat stolac da se sve pohvata.

Kako san i napisao, ovo ni delo od pol ure nego će za ovo trebat jako puno vremena. Čak mislim da, što je možda u ovom trenutku i najbolja opcija, ću prvo sve staviti na neki od svojih foruma čisto da imam nekakov pregled i kasnije će se to samo skopirat tu na forum. Mislim da će se u konačnici dobiti solidna baza drezina, lakih i teških.

S obzirom da pregledavam folder po folder tako da odmah vadim sva vozila, i drezine i vagone, ali za prvu ruku ću se bazirati samo na drezine a vagoni će doć na red u nekom budućem vremenu