Autor Tema: Pravila foruma  (Posjeta: 502 vremena)

Offline Ježko

  • Administrator
  • Veteran foruma
  • *****
  • Postova: 621
Pravila foruma
« u: 29.09.2019. - 23:06 »
Dobrodošli na CroTransport forum!

Registracija i korištenje CroTransport foruma su besplatni. Kako bi nam boravak na Forumu i sudjelovanje u raspravama bili što ugodniji, molimo Vas da se pridržavate pravila.


Sljedeća pravila odnose se na forum u cjelini, dok su u sklopu pojedinih rubrika navedene dodatne smjernice utvrđene od strane administratora i moderatora, kojih se također valja pridržavati.


Pravila komuniciranja
Od članova foruma očekuje se da druge članove tretiraju s poštovanjem. Članovi koji krše pravila normalne komunikacije bit će opomenuti te na kraju izbačeni s foruma ukoliko nastave s istim ponašanjem. Zabranjeno je psovanje, vrijeđanje drugih korisnika, rasizam, seksizam, spam i reklamiranje komercijalnih firmi. Takvi postovi bit će obrisani od strane administratora i moderatora, a autori će biti upozoreni, a u slučaju višestrukog kršenja pravila i izbačeni s foruma.

Avatari i potpisi
Preporučuje se da slike avatara ne budu prevelike i bez previše detalja. Optimalna dimenzija avatara je kvadratična, veličine 130x130 piksela. Zabranjeni su avatari uvredljivog sadržaja, pornografske, rasističke, seksističke i ekstremističke prirode te svakog na bilo koji način neprihvatljivog sadržaja.

Naslovi tema
Naslovi teme moraju biti povezani s temom koja se pokreće. Interpunkcijski znakovi umjesto naslova tema, nepotrebno ponavljanje interpunkcijskih znakova, prazni naslovi te uvredljivi naslovi i slično bit će izmijenjeni ili brisani. Prema potrebi, čitava će tema biti obrisana od strane administratora ili moderatora.

Započinjanje teme
Prilikom pokretanja nove teme, potrebno je voditi računa o njenom sadržaju. Prije započinjanja teme, uvjerite se da istu ili sličnu temu netko već nije otvorio na forumu. Teme koje se ponavljaju bez posebnog razloga prema potrebi će bez objašnjenja biti brisane ili spojene, ovisno o odluci administratora ili moderatora.

Poveznice u porukama
Zabranjeno je postavljanje bilo kakvih poveznica samih za sebe, bez pratećeg opisa na kakav sadržaj vode. Također je zabranjeno objavljivati bilo kakve poveznice koje vode na piratske sadržaje ili sadržaje koji na bilo koji način krše autorska prava.

Off-topic
Trudite se da diskusija bude u vezi s temom koju pokriva naslov teme. Postovi unutar diskusije koji su bit će brisani, a korisnici upozoreni, te privremeno suspendirani ili isključeni.

Privatnost
Zabranjeno je na forum objavljivati tuđe osobne podatke kao što su ime i prezime, JMBG, telefonski brojevi, e-mail, adrese stanovanja i slično. Postovi u kojima se objavljuju takvi ili podaci bit će obrisani, a njihovi pošiljatelji opomenuti.

Spam
Spamanje na forumu je zabranjeno. Takvi će se postovi brisati, a ponovljeni prekršitelji bit će opomenuti odnosno sankcionirani.

Velika slova
Pisanje postova VELIKIM SLOVIMA nije dozvoljeno i takvi će postovi biti uređeni ili izbrisani. Isticanje pojedinih dijelova unutar posta velikim slovima je dozvoljeno, ali se savjetuje umjerenost.

Korisničko ime
Zabranjeno je lažno predstavljanje i korištenje višestrukih identiteta. Korisičko može sadržavati velika i mala slova te brojeve, ali nije poželjno koristiti simbole (\ - > ? : | × * @ " $ % & ...).

Primjedbe na administratore i moderatore foruma
Ukoliko smatrate da vam je učinjena nepravda od strane moderatora ili se nekome dopušta previše ili premalo na forumu, smijete se žaliti administratorima/moderatorima na forumu privatnom porukom ili u podforumu "Pitanja / prijedlozi / kritike".

Rezervirane boje
Na forumu crvenu boju koriste administratori, a plavu moderatori.Sve poruke koje nisu u skladu s gore navedenim pravilima bit će obrisane s foruma, a autori istih opomenuti.


Uživajte na CroTransport forumu, ali molimo Vas pridržavajte se pravila!  :)