... pomoćni vagon stoji ne taknut ...
... m-da, nažalost, kako to sve biva kod nas a tiče se HŽa, najlakše je nekom dat brener u ruke i ožeži ... nitko u HŽu ne vidi nešto vrijedno u nečemu ono što mi van sustava vidimo u vagonima i lokomotivama, čak ni onaj smijeh od HŽMa nema neke inicijative i poduzetnosti da se i makar jedan šraf sačuva.
Da, koliko se da vidjeti iz onoga što sam davno fotografirao ...

... po konstrukciji vagon je bio neka izvedenica spavaćeg vagona, moguće čak i kakav restoran/buffet. Nisam nikad bio u njemu, više sam bio orijentiran na EMV, ali koliko sam čuo taj vagon je služio za odmor i bivanje posade EMVa. Kad sam ih zadnji put vidio u Rijeci, kad su radili mjerenja zbog izmjene sistema napajanja, posada je bila od
dva čovjeka. S obzirom da je EMV pun tehničke opreme vjerovatno je prije to opsluživalo više osoba od dvije kad su trebali imati i pomoćni vagon.
2008. kad su bili u Rijeci imali su još i jednog
Bla što daje za naslutiti da je tad bilo puno više ljudi na vlaku

Šteta da se ovakovo nešta ne remontira i nadogradi na noviju tehnologiju nego se iznajmljuju mjerni vlakovi. OKe, EMV je star ko
Broj 1 ali to ne znači da je za kasaciju. Btw, šinobus trune na ranžirnom, zašto se bar njega ne remontira? Jbtga, puno pitanja na koja mi obični smrtnici nemamo odgovore već smo osuđeni na gledanje kako se sve uništava.