Autor Tema: ORTS - Pomoć  (Posjeta: 559 vremena)

Offline Ježko

• Administrator
  • Veteran foruma
ORTS - Pomoć
« u: 16.11.2020. - 11:30 »
Jesam razmišljao , ali sam već 2 instalirao i koliko ja imam sreće na oba dvije mi izbacuje error pa sam odustao od toga.

Koje su mape u pitanju i da li ih otvaraš u ORTS-u ili ipak u starom MSTS-u?

Offline LeonČK

• Veteran foruma
    • TrainzHrvatska
ORTS - Pomoć
« Odgovori #1 u: 16.11.2020. - 11:38 »
Balaton-Del i još jedna, ali ne znam ime, znam da je Mađarska. Otvaram u ORTS.

Offline LeonČK

• Veteran foruma
    • TrainzHrvatska
ORTS - Pomoć
« Odgovori #2 u: 16.11.2020. - 12:04 »
Evo toga errora na Balaton-Del iako ja imam instaliran Xtracks i Ytracks. Ne znam zašto ne radi.

Offline Ježko

• Administrator
  • Veteran foruma
ORTS - Pomoć
« Odgovori #3 u: 16.11.2020. - 14:55 »
Evo toga errora na Balaton-Del iako ja imam instaliran Xtracks i Ytracks. Ne znam zašto ne radi.

https://abload.de/img/img_20201116_120031h7kti.jpg

Tvoja greška upućuje na problem s datotekom tsection.dat, koja se nalazi unutar foldera GLOBAL u direktoriju gdje je instaliran MSTS.

Jesi li u međuvremenu instalirao neke druge mape, pa se prilikom njihove instalacije izbrisala tsection.dat datoteka?

Offline LeonČK

• Veteran foruma
    • TrainzHrvatska
Re: ORTS - Pomoć
« Odgovori #4 u: 16.11.2020. - 15:55 »
Jesam, onda je to razlog... A kako onda da to povratim?

Offline Ježko

• Administrator
  • Veteran foruma
ORTS - Pomoć
« Odgovori #5 u: 16.11.2020. - 18:35 »
Svaka mapa ima svoju jedinstvenu tsection.dat datoteku, koja u nekim slučajevima neće biti kompatibilna kompatibilna s drugim mapama.

Stoga je prije svake instalacije bilo koje nove mape potrebno izraditi pričuvnu kopiju trenutačne inačice tsection.dat datoteke te pritom zabilježiti na koje se sve mape odnosi dotična datoteka.

Jesam, onda je to razlog... A kako onda da to povratim?

Prije nego li što se pristupi izvlačenju izgubljenjih tsection.dat datoteka, prvo je potrebno učiniti sljedeću predradnju:

0. Na bilo kojem mjestu izvan MSTS direktorija izraditi pričuvnu kopiju aktualne verzije tsection.dat datoteke

Moja je preporuka napraviti nekoliko foldera (ovisno o broju mapa na koje se datoteka odnosi), nazvati ih po odgovarajućoj mapi te unutar njega smjestiti pripadajuću tsection.dat datoteku

U svrhu uspješnog izvlačenja potrebnih tsection.dat datoteka, potrebno je uraditi sljedeće korake:

1. Instalirati kompletnu mapu na nekoj trećoj lokaciji (prilikom instalacije ili ekstrahiranja bilo koji folder izvan MSTS direktorija)
2. Unutar novoinstaliranih komponenti pronaći folder GLOBAL i datoteku tsection.dat
3. Na bilo kojem mjestu izvan MSTS direktorija izraditi pričuvnu kopiju datoteke (vidi korak 0)
4. Obrisati sve datoteke koje su duplo instalirane u koraku 1, kako ne bi nepotrebno zauzimale mjesto na HDD.

Korake 1-4 ponoviti za svaku mapu zasebno, budući da postoji mogućnost da nije u pitanju ista inačica tsection.dat datoteke.

Prema potrebi prebrisati postojeću verziju datoteke tsection.dat s onom iz pričuvne kopije, a koja se odnosi na rute koje želiš voziti.

Offline LeonČK

• Veteran foruma
    • TrainzHrvatska
Re: ORTS - Pomoć
« Odgovori #6 u: 16.11.2020. - 20:15 »
E puno ti hvala. Sada radi ruta Balaton - Del :)