Autor Tema: €U - Zračna baza Ramstein  (Posjeta: 238 vremena)

Offline thomcro

• Veteran foruma
€U - Zračna baza Ramstein
« u: 03.05.2023. - 08:38 »
Sigurno ste svičuli za Ramštajn zračnu bazu pa da vidimo o čemu se tu dela ...

Dio texta sa wikipedije (text je poduži pa ću staviti samo važan dio) ...

Citat:
Zračna baza Ramstein ili Ramstein AB ( IATA : RMS , ICAO : ETAR ) je baza američkih zračnih snaga u Rhineland-Pfalz , državi u jugozapadnoj Njemačkoj . Služi kao stožer Zračnih snaga Sjedinjenih Država u Europi – Zračnih snaga Afrike (USAFE-AFAFRICA) i također za NATO savezničko zračno zapovjedništvo (AIRCOM). Ramstein se nalazi u blizini grada Ramstein-Miesenbach , koji se nalazi ispred zapadnih vrata baze, u ruralnom okrugu Kaiserslautern.

Istočna vrata zračne baze Ramstein udaljena su otprilike 16 kilometara (10 milja) od Kaiserslauterna (koji Amerikanci lokalno nazivaju "K-Town"). Druge obližnje civilne zajednice uključuju Landstuhl , nekih 5 kilometara (3 mi) od zapadnih vrata.

Cijeli text (na hrvatskom!)

Offline thomcro

• Veteran foruma
« Odgovori #1 u: 03.05.2023. - 08:39 »
... par skrinova sa GE

mjesto baze na karti €U

zračna baza

transporteri Globemasteri i jedan Galaxy (u sredini skrina)

Galaxy

Hercules

Offline thomcro

• Veteran foruma
« Odgovori #2 u: 03.05.2023. - 08:40 »
... nastavak

parkirani Herculesi

vojne zgrade sjeverno od aerodroma (a sve još u sastavu baze)

rotor na zapadnom prilazu bazi

južno od aerodroma ima jako puno ovakvih zaštićenih spremišta za avione

ima i ovako nešto za što neznam svrhu (spremišta jesu samo je pitanje za što jer ovo nisu avionski 'hangari')

Offline thomcro

• Veteran foruma
« Odgovori #3 u: 03.05.2023. - 08:53 »
Ramstein ... trenutno sva aktivost iz Ramsteina usmjerena je prema Ukraini i sve zračne aktivnosti nadzora (i na sjeveru u baltičkim zemljama i na jugu u Rumunjskoj) koordiniraju se iz ove baze. Koliko pratim aktivnosti, u zadnjih godinu dana, na flajtradaru, ne polijeću svi zrakoplovi iz Ramsteina. Dio  ih polijeće iz britanske baze i jedan manji dio iz Luxemburga. Na jugu dio zrakoplova polijeće iz baze NAS Sigonella na Siciliji (dronovi i talijanski Gulfstream G550) a veći dolaze sa sjevera (bačve i Rivet jointi).

Da otvorim ovu temu potakao me članak u jutarnjiem. Ustvari, ono što sam htio vidjeti na GE to nisam našao ali moguće da sam i gledao na krivome mjestu (nemogu ovako javno pisati o čemu se dela ali može se naslutiti)