Autor Tema: Vožnja po državmim (lokalnim) cestama  (Posjeta: 30 vremena)

Offline Laurus97

• Administrator
  • Veteran foruma
Vožnja po državmim (lokalnim) cestama
« u: 19.02.2023. - 19:06 »
Danas sam prvi put zaustavljen u vožnji po lokalnoj cesti od strane MUPa RH, otkako sam položio vozački (još malo, pa bude godina dana). Valja napometu kako i nisam nešto visok, imam 165cm i to je ključni razlog.

Znači...
Na povratku iz Slavonije doma, u Banovoj kod kolodvora sam stao i krenuo u trgovinu, taman na kolodvorsko parkiralište dolaze u redovnu kontrolu prometa i teta policajka me pratila pogledom, u trgovini sam čekao na blagajni i vidio da stavlja prsluk na sebe, međutim i skinula ga je, pa zapalila cigaretu. Vraćam se ja u auto, ne gledam ih pretjerano, ali skužio sam da pale auto, cura me čekala u autu i rekao sam joj, garant će nas haltat. Krenem ja, a oni lagano iza mene i nakon 500m upale rotirke i blinkaju mi, ja po ps-u skrenuo, dođe mlađi i traži mene vozačku i prometnu, a curu osobnu i otišao u auto, nakon par minuta dolazi policajka, vraća mi i poželila sretan put.
Novo životno iskustvo!  :haha:

Nego, ja malo razmišljam..
Zanima me što bi bilo da je stvarno dijete za volanom (a to se dešava danas)? Da li bi dijete stalo na rotirke i blinkanje ili bi dijete stisnulo gas, uspaničilo se i završilo u jarku, nekoj banderi ili nečijem dvorištu, uz slupan auto i ozlijede? Da li o tome Policija razmišlja? Možda u takvom slučaju treba nekako drugačije postupat? Smireno pratit ili javit u stanicu, pa civilnim autom pratit do kuće ili sigurnog zaustavljanja i tad legitimirat, pa onda postupit prema potrebi?

Pa prošle godine je u mom kraju neki dečko tako poginuo - jer su ga ganjali, a on pijan vozio motor i nije htio stat, na kraju se zabio u banderu...

P.s. očito su ostali šokirani, kaj "dijete" ima punih 26 godina, nema prekršajne niti kaznene prijave u evidenciji i vozi po propisima, pa su me zaboravili i alkotestirat.

Željeznica je bolest ili ljubav,
od nje se ne može obraniti,
kada te jednom privuku željezničke tračnice,
od njih se više nikad ne možeš maknuti.
:pamet:

Offline thomcro

• Veteran foruma
« Odgovori #1 u: 19.02.2023. - 20:51 »
... imam 165cm i to je ključni razlog. ...
... misliš? Ma nebi rekao, ne čini mi se to kao neki razlog za zaustavljanje, prije bi rekao policijska uvrnuta logika.

Nego, ni mi jasno, zašto vas nisu odmah legitimirali nego su vas pustili da odmaknete

... teta policajka ... stavlja prsluk na sebe, međutim i skinula ga je ...
... c-cc c-cc c-ccc ... uz komada ti gledaš tetu policajku kako meće i skida prsluka  :haha: (si siguran da to nije razlog a ne visina  :srecko:)

Offline Laurus97

• Administrator
  • Veteran foruma
« Odgovori #2 u: 19.02.2023. - 21:08 »
... imam 165cm i to je ključni razlog. ...
... misliš? Ma nebi rekao, ne čini mi se to kao neki razlog za zaustavljanje, prije bi rekao policijska uvrnuta logika.

Nego, ni mi jasno, zašto vas nisu odmah legitimirali nego su vas pustili da odmaknete

Ma garantirano su mislili "dijete je za volanom", a zašto ne odmah, ti je dobro pitanje. Očito su prvo htjeli pratit kako vozim i možda iz auta snimali. Nemam pojma. Ali eto, imam novo životno iskustvo i prvi put zaustavljen. X puta su me okolo naokolo znali snimit radarom, ali očito nije bilo razloga za zaustavljanje.

Željeznica je bolest ili ljubav,
od nje se ne može obraniti,
kada te jednom privuku željezničke tračnice,
od njih se više nikad ne možeš maknuti.
:pamet: