Autor Tema: Hitne i sanitetska vozila  (Posjeta: 753 vremena)

Offline Laurus97

• Administrator
  • Veteran foruma
Hitne i sanitetska vozila
« u: 09.02.2023. - 19:00 »
Kod garaže iza Hitne u Daruvaru, izgleda da je ovaj Ford svoju službu završio, oznake su maknute.

Željeznica je bolest ili ljubav,
od nje se ne može obraniti,
kada te jednom privuku željezničke tračnice,
od njih se više nikad ne možeš maknuti.
:pamet:

Online thomcro

• Veteran foruma
« Odgovori #1 u: 09.02.2023. - 23:45 »
... izgleda da je ovaj Ford svoju službu završio, oznake su maknute.
... nemora značiti, kod nas u Rijeci onim vozilima koja odsluže radni vijek kao hitna maknu nepotrebnu opremu iz unutrašnjosti i pretvore ih u sanitetski prijevoz.

I to što je žute boje, mislim da to nije bojano nego je naljepnica jer vozila koja se 'konvertiraju' u sanitetski prijevoz (bar je tako u Rijeci) su bijele boje. Čist sumnjam da bi trošili lovu na boju i prebojavanje.

Trebao bi krajem mjeseca opet krenuti na akupunkturu u šušačku bolnicu pa ću nastojati snimiti obje vrste vozila.

Online thomcro

• Veteran foruma
« Odgovori #2 u: 23.02.2023. - 15:42 »
... jedan od rečkih 'Sanitetskih prijevoza' (psmtr, stao je na semaforu i dok sam ja uspio izvaditi morbitela ... kurbež ode  :ljutko:)

Online thomcro

• Veteran foruma
« Odgovori #3 u: 07.09.2023. - 10:24 »
... jedna od rečkih hitni

Online thomcro

• Veteran foruma
« Odgovori #4 u: 17.10.2023. - 20:11 »
... jedan od rečkih 'Sanitetskih prijevoza' snimljen danas kod Špara

Online thomcro

• Veteran foruma
« Odgovori #5 u: 24.12.2023. - 23:19 »
... jedna od rečkih Hitnoća

Online thomcro

• Veteran foruma
« Odgovori #6 u: 01.05.2024. - 21:01 »
... jučer na odlasku sa 'Svetog duha' (ko čelec je stalno zujao oko nas i onda je odjednom nestao)

Online thomcro

• Veteran foruma
« Odgovori #7 u: 20.01.2025. - 16:13 »
... ZG hitna na Zrinjevcu

(snimljeno 02.12.2016.)

Offline Laurus97

• Administrator
  • Veteran foruma
« Odgovori #8 u: 02.09.2025. - 00:35 »
Bijele hitne očigledno pomalo odlaze u povijest, sve je više žutih. Osobno su mi bijele nekako ljepše.

Željeznica je bolest ili ljubav,
od nje se ne može obraniti,
kada te jednom privuku željezničke tračnice,
od njih se više nikad ne možeš maknuti.
:pamet:

Online thomcro

• Veteran foruma
« Odgovori #9 u: 02.09.2025. - 11:57 »
... neznam kako je u ostalim gradovima, u Rijeci ima još dosta bijelih 'hitnih' ali u njima nisu medicinski timovi nego ta vozila još služe, prije nego se otpišu, kao sanitetski prijevoz. Znači, ako je pacijent otpušten iz bolnice (ili mora u bolnicu ili se prevozi iz bolnice u drugu bolnicu na pregled koji se nemože obavit gdje je smješten) a mora biti transportiran u ležećem položaju ili ako nije u mogućnosti samostalno hodati onda se ne poziva 'Hitna' nego 'Sanitet'. Dosta puta san vidio da se iz sušačke bolnice bolnički pacijenti Sanitetom prevoze u rečku bolnicu na dodatne preglede i obrnuto. Kad sanitet dođe na odredište ostave pacijente i odu i kad su svi obavljeni vrati se po njih i vrati ih u bolnicu iz koje su poslani.

Kažem, ovakav je postupak u Rijeci a kako je u drugim gradovima nemam pojma ali i u Zagrebu, oko Svetog Duha, sam viđao 'Sanitet' sa ZG registracijama.

Kad se bolje razmisli, vozila koja služe kao 'Hitna' kad prođu određenu kilometražu iz njih se povadi sva medicinska oprema ali se ostavi strečer (krevet) i uz onaj jedan pokretni stolac doda još jedan ili dva. Uz vozača u pratnji je jedan ili dva tehničara koji pomažu pacijentima (ovo pišem samo za Rijeku jer san to osobno vidio). Žuta vozila mislim da su samo obljepljena žutom folijom i da su ispod originalno bijela upravo da ih se kasnije more još iskoristiti za 'Sanitet' dok ne dođu do određene kilometraže ili se ne kupe nova vozila.