Autor Tema: Sa flajtradara  (Posjeta: 21460 vremena)

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #75 u: 12.05.2022. - 13:05 »
... prije par minuta nešta preletilo iznad kuće (Ryanair iz Stockholma) pa sam usput pogledal šta se dešava a ono muviiinga ko u priči

Rumunjska

Poljska

Malo sjevernije ima nešto ali niš zanimljivog (jedna bačva i JANKO 2 iznad Litve i jedan finac se spušta sa sjevera) ali bi moglo biti slijedećih dana s obzirom da su danas finci najavili da definitivno slijedećih dana podnose prijavu za pristup NATOu (vjerovatno će to biti početkom slijedećeg tjedna jer sutra je već petak a vjerujem da se takve odluke ne donose preko vikenda).

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #76 u: 12.05.2022. - 16:09 »
... uvijek postoji prvi put  :migmig:, otkad ovo pratim prvi put vidim nekakvi nadzorni avion sa posadom iznad Crnog mora

Global Hawk & RC-135W

jedan AWACS se vrti iznad Rumunjske (posebno su označena druga dva špijuna u odnosu na AWACSa)

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #77 u: 22.05.2022. - 17:26 »
... pratim danas jedan let i između ostalog zamjetim ovo ...

U čemu je fora? U pravilu, slijetanja se vrše sa zapadne strane jer su sa ove odakle je došao Ryanair malo povišena brda (niš strašno) a na istočnu stranu, u prailu, polijeću avioni. Ali očito ima i iznimaka.

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #78 u: 26.05.2022. - 10:41 »
... jutros je nekako začuđujuće jer nema nadzora (bar vidljivog) iznad Poljske i Rumunjske, nema čak ni Global Hawka iznad Crnog mora, ali ima zeru sjevernije ...

dva JANKOa u Litvi

iz Rumunjske dolazi jedan Challenger (taj mi je jako sumnjiv jer lako bi se mogao zadržati uz grannicu sa Bjelorusijom)

bačva je tek krenula kružiti iznad Rumunjske

a ku'š ti bajo ((dolazi iz Španjolske, točnije iz Gibraltara)

sitvacija iznad €urope (nismo ni svjesni koliko je tičurina u zraku dok se ovako nešta ne vidi)

zapeli su mi za oko ovi u dolasku iznad Turske, cijela kolona velikih A 380 (jasno, nisu svi na istoj visini ali ih je poprilično, raspoznaje ih se po najvećim ikonama)

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #79 u: 07.06.2022. - 10:01 »
... dugo nismo videli šta se dešava ... u biti ni nema nešta zanimljivog, svaki dan gotovo ista priča ...

nekakova monstruozna bačva iznad Poljske

Čelenđer iz Štokholma u dolasku

iznad Švecke se motaju dva Saaba

AWACS u dolasku iz Luxemburga za Rumunjsku

Čelenđer iznad Rumunjske u kruženju

dva NLOa, Antonov iznad Rumunjske (mogao bi biti ukrainski ali to ni 100% sigurno)

i ovaj u zaleđu Rijeke (po zvuku je helikopter, dok sam se ja pokrenuo već je prošal, i otišao je u smjeru Krka ... sad je opet prošal i videl sam ga, mislim da je jedan od ona dva Blekhouka)

...

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #80 u: 23.06.2022. - 06:58 »
... čujem pred par minuta zuji nešta iznad kuće pa da vidim na flajt radaru šta to ide na Krka a ono ....

OK, tica ko tica, niš posebno ali ... koja je ovo trasa  :?: :?: :?:

Prvi put vidim da avion na ovaj način dolazi na Krk (preko mora pa na pol Istre i onda okret u desno pa se poravnat sa Krkom ... inače u pravilu se ide preko Ilirske Bistrice - Matulja - pa na Krk)

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #81 u: 23.06.2022. - 11:40 »
Prije nekih petnajstak minuta preletio je jedan o naših blekhoukova a kako se kretao ka Krku sam išal videt šta to stoji na stajanci (aš su bile dve ikone na stajanci) a kad ono ...

O kakovom tiću se dela pročitajte ovdje

Sad vidim da mu je destinacija Reykjavik, morda ga samo tankaju

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #82 u: 23.06.2022. - 14:15 »
... preletio je jedan o naših blekhoukova ...
... evo ga opet, ode prema slovenskoj granici ...

... evo ga natrag

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #83 u: 16.07.2022. - 20:03 »
... čujem ja nešta se to uzjogunilo gore, leti pa leti a ono imaju organizirani panoramski let iznad Kvarnera   :haha:   (valjda je uključen u cijenu karte)

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #84 u: 23.07.2022. - 06:26 »
... šta će to ovako rano na sabajle na Krk (dolazi iz Štutgarta)

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #85 u: 31.08.2022. - 09:40 »
... nismo dugo špijali čega ima oko Ukraine i evo danas otprije pol sata ...

špija iznad Rumunjske

malo sjevernije, u poljski Rzeszow dolaze banane iz 'Merike (verovatno će ih poklanjat rusima u Ukraini  :haha:)

iznad Litve nadzor prema Bjelorusiji

dolazi bačva u Poljsku

kanadski Shyhawk na oddlasku iz Njemačke

švedi su digli 4 Saaba

bačva, po trasi leta vjerovatno za Rumunjsku

obje bačve

sinoć sam primjetio drona (jbtga, nisam napravio skrunšot) FORTE koji je plutao negde otprilike po žutoj liniji, verovatno prateći šta se dešava oko Sevastopolja a i na Crnom moru

...

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #86 u: 01.09.2022. - 09:21 »
Osim na samom početku ukrainskog rata, primjetio sam da vojne aktivnosti, bar one vidljive na flajtradaru, iza 22 sata, osim onih sporadičnih letova dronova iznad Crnog mora, u biti i nema. Iza 22 sata većinom se svi avioni povuku u baze i slijedećeg jutra krenu u ackiju oko (+-) 8 ujutro što mi je malo čudno i ne kužim u čemu je stvar jer aktivnosti dole na zero groundu ne prestaju u 22 sata nego to traje 24 sata. Zašto je tome tako još nisam prokužio jer nadopuna goriva nije razlog kad svakodnevno na dvije lokacije u €u kruže dvije bačve (u Poljskoj i u Rumunjskoj).

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #87 u: 04.09.2022. - 22:39 »
... prije desetak minuta gledam šta sve leća iznad €U (ustvari sam tražio Northropova drona  :haha:) i kad sam već htio odustat odem vidjeti iznad Skandinavije ako ima čega zanimljiva i ... opaa, nu to, neki norveški vrag zuji iznad mora u visini Estonije

Po fotografijama koje sam našao to je nekakova špijunska prdekalica ...

u usporedbi sa velikim bratom iz Northtropa

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #88 u: 05.09.2022. - 09:10 »
... neki norveški vrag zuji iznad mora u visini Estonije ...
... otkriveno što je bilo, članak iz večernjeg:

Misteriozni pad Cessne u Baltičko more, NATO: 'Pratili smo je ali nismo nikoga vidjeli u kokpitu'
Borbeni zrakoplovi iz nekoliko zemalja pratili su Cessnu na njenom putovanju

Privatna Cessna srušila se u nedjelju navečer kod obale Latvije, objavila je švedska spasilačka služba, pošto su je pratili zrakoplovi NATO-a. Dužnosnici kažu da je zrakoplov, za koji se vjeruje da su u njemu bile četiri osobe, trebao je sletjeti u Kölnu u Njemačkoj, ali je umjesto toga poletio prema Baltiku.

NATO piloti i švedski dužnosnici koji su pratili avion nisu mogli vidjeti nikoga u kokpitu, javlja BBC. "Zrakoplov je letio iz Španjolske za Köln, ali je tijekom leta zrakoplov promijenio rutu leta", objavila je latvijska uprava za civilno zrakoplovstvo. "Kontrolori zračnog prometa nisu mogli komunicirati s posadom zrakoplova", rečeno je, dodajući da je Cessna 551 bila registrirana u Austriji - ali je vlasnik bio u Španjolskoj.

Njemački list Bild navodi da je zrakoplov prijavio probleme s tlakom u kabini nakon polijetanja i da je kontakt izgubljen nakon što je napustio Pirenejski poluotok. Borbeni zrakoplovi iz nekoliko zemalja pratili su Cessnu na njenom putovanju. Spasilačke ekipe iz Latvije, Švedske i Litve stigle su na mjesto nesreće ubrzo nakon što je dojavljeno da je zrakoplov pao u more u blizini latvijskog grada Ventspilsa. Zrakoplov se srušio "kada je ostao bez goriva", rekao je kasnije za AFP vođa švedske operacije potrage i spašavanja Lars Antonsson, dodajući da "nisu pronađeni ljudski ostaci". Rekao je da spasioci uopće nemaju objašnjenje, te da se može samo nagađati što se dogodilo.

https://www.vecernji.hr/vijesti/misteriozni-pad-cessne-u-balticko-more-nato-pratili-smo-je-ali-nismo-nikoga-vidjeli-u-kokpitu-1614710

Offline thomcro

• Veteran foruma
Sa flajtradara
« Odgovori #89 u: 15.09.2022. - 09:11 »
... jutros ...

nekakova čudna tica iznad Rumunjske

irci odlaze iz Moldavije

čelenđer, promjena pozicije

kontrola kalinjingradske oblasti

švedi digli nekoliko SAABova

nešta se tu dešava kad su ovako okružili Kalinjingrad

...